Ван Гаал среща Дарби в добър момент


И. Ангелов

Ван Гаал среща Дарби в добър момент

Дарби Каунти - Манчестър Юнайтед
Стадион: "АйПро Стейдиъм", Дарби
Дата: 29.01.2016г.
Час: 21:55
Съдия: Антъни Тейлър

Загуба във ФА Къп за Манчестър Юнайтед тук може да означава край за Луис ван Гаал начело на клуба. Холандецът става все по-малко популярен сред феновете на "червените дяволи" и вече се говори, че няма как той да се задържи до края на сезона, докато спекулациите с Жозе Моуриньо набраха скорост. 

Това обаче е подходящ момент наставника да подобри живота си с победа - Дарби Каунти се намираше на поредица от 10 домакински мача без поражение до последната среща с Бирмингам в лигата, когато понесе загуба с 3 гола. Така състава няма победа в последните си 5 мача, като в понеделник загуби и от Бърнли с 4:1, което показва, че формата се влошава рязко.

Манчестър Юнайтед, от друга страна, не показва никакво постоянство тази година и повечето си посредствени представяния редува с редки моменти на радост. В последните два мача срещу Дарби тимът на Юнайтед вкара по 4 гола, но е почти гарантирано, че това няма да стане сега с оглед головата форма на състава.

За капак след като започна кампанията с невероятна игра в защита, сега Юнайтед не може да разчита на цели 6 от своите защитници. Маркос Рохо, Люк Шоу, Антонио Валенсия, Матео Дармиан, Фил Джоунс и Ашли Йънг са с различни проблеми, докато Швайнщайгер също е под въпрос.

В тима на домакините аут са Уил Хюз, Джейк Бъкстън и Крейг Форсит. Пол Клемънс вероятно забелязва седемте получени попадения в последните два мача за своите и тук може да изостави своето 4-3-3 за по-дефанзивна постройка, вероятно възползвайки се и от факта, че Юнайтед не може да пробие защити тази година. 

Очаква се оспорван двубой с неясен изход. Дали гостите ще преживеят една от силните си срещи, което се случва рядко, или отново ще бъдат затруднени в намирането на ключ за противниковата защита? Изненадваща победа за домакините също не се изключва от букмейкърите, след като тя може да доведе и до мениджърската промяна за която феновете на гостите блянуват.

Прогноза: Дарби Каунти - Манчестър Юнайтед 0:1

 

Последни 5 изиграни срещи:

Дарби Каунти:

02 януари Мидълзбро - Дарби Каунти 2:0 (Чемпиъншип)
09 януари Хартлипул Юнайтед - Дарби Каунти 1:2 (ФА Къп)
12 януари Дарби Каунти - Рединг 1:1 (Чемпиъншип)
16 януари Дарби Каунти - Бирмингам 0:3 (Чемпиъншип)
25 януари Бърнли - Дарби Каунти 4:1 (Чемпиъншип)

Манчестър Юнайтед:

02 януари Манчестър Юнайтед - Суонзи 2:1 (Висша лига)
09 януари Манчестър Юнайтед - Шефилд Юнайтед 1:0 (ФА Къп)
12 януари Нюкасъл - Манчестър Юнайтед 3:3 (Висша лига)
17 януари Ливърпул - Манчестър Юнайтед 0:1 (Висша лига)
23 януари Манчестър Юнайтед - Саутхемптън 0:1 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Дарби Каунти - Манчестър Юнайтед

103 срещи
30 победи за Дарби Каунти
29 равенства
44 победи за Манчестър Юнайтед
Голова Разлика: 183:153 за Манчестър Юнайтед

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
236