Ливърпул и Манчестър Юнайтед няма да се победят


И. Ангелов

Ливърпул и Манчестър Юнайтед няма да се победят

Ливърпул - Манчестър Юнайтед
Стадион: "Анфийлд", Ливърпул
Дата: 17.01.2016г.
Час: 16:05
Съдия: Марк Клатънбърг

Манчестър Юнайтед най-накрая показа, че е способен на вълнуващ футбол в последния кръг от кампанията когато обаче след като водеше с 2 гола се достигна до крайното 3:3 по драматичен начин срещу Нюкасъл. За късмет на Ван Гаал и други отбори от върха загубиха точки. Сега е наред една от най-важните срещи за феновете на клуба, която може да определи и бъдещето на холандеца.

Ливърпул не показва голямо подобрение при Юрген Клоп до момента, но все пак тимът остава непобеден срещу три от 4-те отбора в Топ 4 от миналата година. Ред е само на Юнайтед, след като срещите с Челси и Ман Сити бяха добри. 

Двата състава са тотално осакатени за съжаление на всички привърженици. Цели 10 човека са с проблеми за домакините. Сред тях са Джо Гомес, Дани Ингс, Мартин Шкъртел, Дивок Ориги, Филипе Кутиньо, Джордан Розитър, Деян Ловрен, Джон Фланаган, които са аут със сигурност, докато Джордон Айби и Даниел Стъридж са поставени под въпрос.

Стивън Коукър може да започне за първи път за "червените" след шокиращия преход под наем от КПР в началото на седмицата. Той може да застане до Мамаду Сако. Роберто Фирмино вероятно ще продължи да заема атакуващата позиция на Бентеке, който се подвизава като резерва в последно време.

За Луис ван Гаал контузени са Люк Шоу, Антонио Валенсия, Маркос Рохо, Ник Пауъл и Майкъл Карик, докато Швайнщайгер и Джоунс са под въпрос. Това означава, че Маруан Фелаини или Андер Ерера могат да застанат до Морган Шнайдерлин. 

Хуан Мата загуби мястото си в последния кръг за Джеси Лингард и това много промени енергията в предни позиции за Юнайтед. Това помогна и на капитанът Уейн Рууни да вкара 2 гола и да асистира за трите общо за своя отбор. Сега нападателят има голове в 3 поредни срещи за своите.

Последните 5 мача между тези отбори неизменно показваха по 3 вкарани гола в мач, като Юнайтед спечели на 4 пъти. Сега не е категорично в чия полза е предимството.

Прогноза: Ливърпул - Манчестър Юнайтед 2:2

 

Последни 5 изиграни срещи:

Ливърпул:

30 декември Съндърланд - Ливърпул 0:1 (Висша лига)
02 януари Уест Хем - Ливърпул 2:0 (Висша лига)
05 януари Стоук Сити - Ливърпул 0:1 (Купа на Лигата)
08 януари Екзитър Сити - Ливърпул 2:2 (ФА Къп)
13 януари Ливърпул - Арсенал 3:3 (Висша лига)

Манчестър Юнайтед:

26 декември Стоук Сити - Манчестър Юнайтед 2:0 (Висша лига)
28 декември Манчестър Юнайтед - Челси 0:0 (Висша лига)
02 януари Манчестър Юнайтед - Суонзи 2:1 (Висша лига)
09 януари Манчестър Юнайтед - Шефилд Юнайтед 1:0 (ФА Къп)
12 януари Нюкасъл - Манчестър Юнайтед 3:3 (Висша лига)

 

Досегашни срещи:

Ливърпул - Манчестър Юнайтед

192 срещи
63 победи за Ливърпул
51 равенства
78 победи за Манчестър Юнайтед
Голова Разлика: 269:245 за Манчестър Юнайтед

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
286