Тотнъм - Лестър: Време за реванш


Н. Гавазов

Тотнъм - Лестър: Време за реванш

Тотнъм - Лестър
Стадион: "Уайт Харт Лейн", Лондон
Дата: 10.01.2016г.
Час: 18:00
Съдия: Робърт Мадли

Срещата между Тотнъм и Лестър е най-интересната от програмата на третия кръг на Купата на Англия, като причина да твърдим това е положението на двата отбора във Висшата лига. "Лисиците" заемат второ място в класирането, а "шпорите" са четвърти, като разликата е само четири точки.

Фаворит в този сблъсък е Тотнъм. Лондончани имат само три загуби в 27-те си мача през този сезон, освен това хората на Маурисио Почетино показват приятен за окото стил и не успяха да поразят вратата на противника само в 4 двубоя. Поради това не бива да ни учудва, че някои специалисти започнаха да поставят Тотнъм сред претендентите за титлата.

Лестър забави оборотите напоследък. "Лисиците" на определен етап от сезона дори оглавяваха класирането, а в момента са на два пункта от лидера Арсенал, но никой не посмя да ги постави сред кандидатите за титла, очаквайки спад на тима през втората част на сезона. А и самият Раниери постоянно повтаряше, че целта пред тима е да спечели 40 точки и така да осигури оставането на отбира в елита. Така или иначе, Лестър не само, че не успя да победи съперниците си в последните три сблъсъка, но и не успя да вкара гол, което показва, че умората и късата пейка на "лисиците" започва да оказва влияние.

Домакините не могат да разчитат на Мейсън, Дембеле, Н'Джие и Притчърд. Главната загуба за гостите е отсъствието на Джейми Варди, който се подложи на операция. В лазарета са Шлуп и Матю Джеймс.

Тотнъм и Лестър си дадоха среща в миналогодишното издание на Купата на Англия, но в четвъртия кръг на турнира. Тогава Таунзенд изведе "шпорите" в 83-та минута, но след това "лисиците" обърнаха хода на срещата чрез два гола на Улоа и Шлуп.

Дошло ли е време за отмъщение? Да! Двата тима се срещнаха и през август в мач от Висшата лига, като тогава Тотнъм изпусна победата. Сега лондончани изглеждат много по-стабилно, а умората в редиците на "лисиците" е видима. Интересното е, че три дни по-късно двата тима отново ще се срещнат, но в двубой от Премиършип, така че сгъстеният график ще окаже по-голямо влияние на гостите, които ще се опитат да спрат лошата сери във Висшата лига и е напълно възможно да не дадат максимума от себе си днес.

Прогноза: Тотнъм - Лестър 2:0

 

Последни 5 изиграни срещи:

Тотнъм:

13 декември Тотнъм - Нюкасъл 1:2 (Висша лига)
19 декември Саутхемптън - Тотнъм 0:2 (Висша лига)
26 декември Тотнъм - Норич 3:0 (Висша лига)
28 декември Уотфорд - Тотнъм 1:2 (Висша лига)
03 януари Евертън - Тотнъм 1:1 (Висша лига)

Лестър:

14 декември Лестър - Челси 2:1 (Висша лига)
19 декември Евертън - Лестър 2:3 (Висша лига)
26 декември Ливърпул - Лестър 1:0 (Висша лига)
29 декември Лестър - Манчестър Сити 0:0 (Висша лига)
02 януари Лестър - Борнемут 0:0 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Тотнъм - Лестър

103 срещи
51 победи за Тотнъм
19 равенства
33 победи за Лестър
Голова Разлика: 202:167 за Тотнъм

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
220