Стоук Сити - Ливърпул: Домакините ще вземат минимална преднина


Н. Гавазов

Стоук Сити - Ливърпул: Домакините ще вземат минимална преднина

Стоук Сити - Ливърпул
Стадион: "Британия", Стоук
Дата: 05.01.2016г.
Час: 22:00
Съдия: Антъни Тейлър

Купата на Лигата навлезе в полуфиналния си стадий, в който съперниците играят по два мача. Отличителна особеност е това, че правилото за головете на чужд терен не работят. Тази вечер битка ще си дадат Стоук Сити и Ливърпул, а утре Манчестър Сити ще гостува на Евертън.

Предмет на настоящия анонс е двубоят на "Британия". Много общи неща има между тези два отбора, което кара почитателите на английския футбол да потриват ръце в очаквани на две вълнуващи срещи. Първо, "грънчари" и мърсисайдци претърпяха поражения през уикенда - Стоук за втори път през сезона загуби от УБА, а Ливърпул за втори път падна от Уест Хем. Второ, съперниците са съседи в средата на таблицата, като "червените" имат само точка преднина. Трето, резултатите на Ливърпул и Стоук са идентични в последните им пет мача - равенство, загуба, две победи и загуба. Интересни паралели, не е ли така?

Домакините не могат да разчитат на контузените Айрлънд, Мунес и Гивън. Проблемите при гостите са по-големи. Ориги, Шкъртел, Милнър, Ингс, Гомес и Фланаган няма да вземат участие в мача, а вчера се разбра, че се отлага завръщането на Стъридж.

Интересен мач се очертава на "Британия", защото мотивацията пред двата отбора е голяма. Трудно обаче може да определим фаворит в сблъсъка, защото всичко ще зависи от това какъв резултат ще се получи тук. И двата тима изглеждат равностойни, но ако трябва да отдадем предпочитанията си към някой, то това са домакините. Ливърпул все още търси себе си, макар че немският специалист е от хората, които са способни да настроят играчите си за конкретна среща от турнир за някоя от Купите. Разбира се, много е важно с какви състави ще излязат съперниците, но все пак разумът сочи да потърсим минимална домакинска победа в днешния мач.

Прогноза: Стоук Сити - Ливърпул 1:0


Последни 5 изиграни срещи:

Стоук Сити:

12 декември Уест Хем - Стоук Сити 0:0 (Висша лига)
19 декември Стоук Сити - Кристъл Палас 1:2 (Висша лига)
26 декември Стоук Сити - Манчестър Юнайтед 2:0 (Висша лига)
28 декември Евертън - Стоук Сити 3:4 (Висша лига)
02 януари Уест Бромич - Стоук Сити 2:1 (Висша лига)

Ливърпул:

13 декември Ливърпул - Уест Бромич 2:2 (Висша лига)
20 декември Уотфорд - Ливърпул 3:0 (Висша лига)
26 декември Ливърпул - Лестър 1:0 (Висша лига)
30 декември Съндърланд - Ливърпул 0:1 (Висша лига)
02 януари Уест Хем - Ливърпул 2:0 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Стоук Сити - Ливърпул

133 срещи
30 победи за Стоук Сити
35 равенства
68 победи за Ливърпул
Голова Разлика: 218:136 за Ливърпул

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
241