Ливърпул няма да допусне черните котки да им минат път


Н. Атанасов

Ливърпул няма да допусне черните котки да им минат път

Съндърланд - Ливърпул
Стадион: "Стейдиъм ъф Лайт", Съндърланд
Дата: 30.12.2015г.
Час: 21:45
Съдия: Кевин Френд

Последният двубой за календарната 2015-та година във Висшата лига ще се проведе в английския Североизток, където Съндърланд и Ливърпул ще закрият поредните интригуващи 365 дни в първенството.

Домакините заемат предпоследното 19-то място във временното класиране и ще посрещнат новата година в зоната на изпадащите. Съндърланд са с актив от 12 точки, което към настоящия момент е на 7 от спасението. В предишния кръг "черните котки" инкасираха четвърта поредна загуба и общо 12-та от началото на кампанията. Този път Съндърланд бе разбит с 4:1 при визитата си на Манчестър Сити, а ребусите, които мениджърът на северняците Сам Алардайс трябва да нареди, се увеличават след всеки изминал кръг. С контузии в състава на "черните котки" са Юнес Кабул, Себастиан Ларсон и Адам Матюс.

Ливърпул записа седма победа за сезона, след като на Боксинг Дей мърсисайдци победиха заслужено сензацията в Премиър лийг Лестър с 1:0 на своя "Анфийлд". Така "червените" от града на "Бийтълс" сложиха край на серията от десет поредни шампионатни срещи без загуба за "лисиците", а в същото време Пуул прекъсна своята поредица от три последователни двубоя без успех в първенството. Единственото попадение в срещата бе дело на влезлия като резерва Кристиан Бентеке в средата на втората част, но в добавеното време на срещата белгийският национал направи фрапантен пропуск, който ще се помни дълго време. Освен това, мърсисайдци станаха първият отбор, който не допусна гол срещу Лестър от началото на сезона. В момента Ливърпул заема 10-то място в подреждането с 27 пункта, но ако играчите на Юрген Клоп спечелят визитата си в североизточната част на Англия, ще се придвижат с три позиции напред в колоната. И за предстоящия двубой Клоп няма да може да разчита на Джеймс Милнър, Даниел Стъридж и Мартин Шкъртел, а с дългосрочни травми са Ингс и Гомес.

Ливърпул не загуби последните си три гостувания на Съндърланд. В последните два сезона "червените" спечелиха с 1:0 и 3:1, а преди това двата състава бяха направили 1:1.

Прогноза: Съндърланд - Ливърпул 1:2

 

Последни 5 изиграни срещи:

Съндърланд:

28 ноември Съндърланд - Стоук Сити 2:0 (Висша лига)
05 декември Арсенал - Съндърланд 3:1 (Висша лига)
12 декември Съндърланд - Уотфорд 0:1 (Висша лига)
19 декември Челси - Съндърланд 3:1 (Висша лига)
26 декември Манчестър Сити - Съндърланд 4:1 (Висша лига)

Ливърпул:

06 декември Нюкасъл - Ливърпул 2:0 (Висша лига)
10 декември Сион - Ливърпул 0:0 (Лига Европа)
13 декември Ливърпул - Уест Бромич 2:2 (Висша лига)
20 декември Уотфорд - Ливърпул 3:0 (Висша лига)
26 декември Ливърпул - Лестър 1:0 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Съндърланд - Ливърпул

164 срещи
52 победи за Съндърланд
36 равенства
76 победи за Ливърпул
Голова Разлика: 276:221 за Ливърпул

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
231