Челси ще надвие Манчестър Юнайтед


И. Ангелов

Челси ще надвие Манчестър Юнайтед

Манчестър Юнайтед - Челси
Стадион: "Олд Трафорд", Манчестър
Дата: 28.12.2015г.
Час: 19:30
Съдия: Мартин Аткинсън

Времето на Луис ван Гаал начело на Манчестър Юнайтед изтича бързо и всичко различно от трите точки тук би трябвало да доведе до края на неговата кариера начело на клуба. Загубата в последния кръг от Стоук Сити с 2:0 означава, че тимът на холандеца се намира на поредица от 4 загуби, като Юнайтед няма победа и 7 поредни кръга. Това се случва в този отбор за първи път от 1992-ра година.

Челси изглежда започва да излиза от дупката, към която "червените дяволи" се засилват. "Сините" позволиха на Уотфорд да си тръгне с точка от "Стамфорд Бридж", но това стана в среща, която можеше да бъде спечелена от домакините. 

Откъм състави, Морган Шнайдерлин не е играл 4 поредни мача и всички те бяха загубени от Юнайтед. Френският национал може да се завърне тук, както и капитанът Уейн Рууни, който започна като резерва срещу Стоук. Мемфис Депай вероятно ще изгуби мястото си след трагично представяне в последния мач. С контузията на Лингард обаче може да видим Марсиал на фланга. 

Друга добра новина е завръщането на Бастиан Швайнщайгер след 3 мача наказание. Матео Дармиан е поставен под въпрос, а Люк Шоу, Антонио Валенсия и Маркос Рохо продължават да третират травми.

Диего Коста се завърна към формата си за Челси като вкара 2-та гола за своите в последния кръг, но искараният жълт картон в онази среща означава, че той е наказан за гостуването тук. В онзи мач Еден Азар се появи като резерва, но след мача излезе накуцвайки, което отново го постави под въпрос. Курт Зума не взе участие в последния мач и може да заеме мястото на някои от изморените защитници.

Феновете на Челси вероятно са се страхували да не пътуват за гостуване в Манчестър при наставник на противника Жозе Моуриньо, но с оглед последните представяния от Ван Гаал всичко изглежда предрешено.

Прогноза: Манчестър Юнайтед - Челси 1:2

 

Последни 5 изиграни срещи:

Манчестър Юнайтед:

05 декември Манчестър Юнайтед - Уест Хем 0:0 (Висша лига)
08 декември Волфсбург - Манчестър Юнайтед 3:2 (Шампионска лига)
12 декември Борнемут - Манчестър Юнайтед 2:1 (Висша лига)
19 декември Манчестър Юнайтед - Норич 1:2 (Висша лига)
26 декември Стоук Сити - Манчестър Юнайтед 2:0 (Висша лига)

Челси:

05 декември Челси - Борнемут 0:1 (Висша лига)
09 декември Челси - Порто 2:0 (Шампионска лига)
14 декември Лестър - Челси 2:1 (Висша лига)
19 декември Челси - Съндърланд 3:1 (Висша лига)
26 декември Челси - Уотфорд 2:2 (Висша лига)

 

Досегашни срещи:

Манчестър Юнайтед - Челси

172 срещи
72 победи за Манчестър Юнайтед
51 равенства
49 победи за Челси
Голова Разлика: 277:210 за Манчестър Юнайтед

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
197