Арсенал не трябва да изпуска инерцията край Южния бряг


Н. Атанасов

Арсенал не трябва да изпуска инерцията край Южния бряг

Саутхемптън - Арсенал
Стадион: "Сейнт Мери", Саутхемптън
Дата: 26.12.2015 г.
Час: 21:45
Съдия: Джонатан Мос


След силното началото на сезона отборът на Саутхемптън записа поредица от неубедителни изяви, които се отразиха и на мястото на "светците" в класирането. Играчите на Роналд Куман спечелиха едва 1 точка в последните си 5 кръга във Висшата лига. Саутхемптън направи домакинско 1:1 у дома срещу последния Астън Вила, но отборът от Южния бряг загуби останалите си мачове срещу Стоук, Манчестър Сити, Кристъл Палас и Тотнъм. В момента "светците" са заемат 12-то място в таблицата с 21 точки на сметката си. Джей Родригес и Флорин Гардош са в лазарета, а след 8-месечно отсъствие пълноценни тренировки вече провежда титулярният вратар и национал на Англия Фрейзър Форстър.

Арсенал отново демонстрира, че играе много сполучливо, когато домакинства на Манчестър Сити. "Артилеристите" имаха само една загуба на у дома в последните си 18 мача, от които бяха са спечелили 11 срещу "гражданите". Преди няколко дни добавиха 12-та към впечатляващия баланс, след като прекършиха Ман Сити с 2:1. В герой за Арсенал се превърна Месут Йозил, който асистира за попаденията на Тио Уолкът и Оливие Жиру. Със спечелените три точки "топчиите" се утвърдиха на 2-ото място в класирането с 36 точки и са само на две от лидера Лестър, а в същото време хората на Арсен Венгер се отдалечиха на 4 от последния им опонент. Проблемите пред столичани са свързани за пореден сезон с контузиите, които преследват отбора. С травми са Алексис Санчес, Уилшър, Коклен, Касорла, Росицки, Уелбек и Артета.

Арсенал играе много трудно на Южния бряг и "артилеристите" нямат победа на "Сейнт Мери" в последни си четири гостувания, в които записаха една загуба, дошла през миналогодишната кампания, и три равенства. За последно лондончани победиха преди точно 12 години, когато на 29 декември 2003 г. спечелиха с 1:0.

Последни 5 изиграни срещи:

Саутхемптън:

28 ноември Манчестър Сити - Саутхемптън 3:1 (Висша лига)
02 декември Саутхемптън - Ливърпул 1:6 (Купа на Лигата)
05 декември Саутхемптън - Астън Вила 1:1 (Висша лига)
12 декември Кристъл Палас - Саутхемптън 1:0 (Висша лига)
19 декември Саутхемптън - Тотнъм 0:2 (Висша лига)

Арсенал:

29 ноември Норич - Арсенал 1:1 (Висша лига)
05 декември Арсенал - Съндърланд 3:1 (Висша лига)
09 декември Олимпиакос - Арсенал 0:3 (Шампионска лига)
13 декември Астън Вила - Арсенал 0:2 (Висша лига)
21 декември Арсенал - Манчестър Сити 2:1 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Саутхемптън - Арсенал

87 срещи
18 победи за Саутхемптън
24 равенства
45 победи за Арсенал
Голова Разлика: 145:86 за Арсенал


Прогноза: Саутхемптън - Арсенал 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
217