Ливърпул и Лестър в битката за трите точки на Боксинг Дей


Н. Атанасов

Ливърпул и Лестър в битката за трите точки на Боксинг Дей

Ливърпул - Лестър Сити
Стадион: "Анфийлд", Ливърпул
Дата: 26.12.2015 г.
Час: 17:00
Съдия: Мартин Аткинсън

Ливърпул започна да придобива увереност под ръководството на Юрген Клоп. Германецът започна добре начело на престоя си край река Мърси, като неговите възпитаници се представяха много по-добре далеч от дома, което е крайно необичайно с оглед факта за славата на митичния "Анфийлд". Не така стоят нещата в последните три кръга в Премиер лийг, като вместо "червените" да спечелят 9 точки, завоюваха само 1 и то с рикошет в 96-ата минута при домакинството им на Уест Бромич за крайното 2:2. Ливърпул е в серия от две последователни загуби в своите визити. Първо Нюкасъл победи мърсисайдци с 2:0, а в последния им мач от шампионата играчите на Клоп бяха разбити с 3:0 при гостуването им на новака Уотфорд. Така Ливърпул остава с актив от 24 точки и заема 9-то място в класирането. За капак на всичко, в лазарета на "червените" попадна и Мартин Шкъртел, който е аут от терените в следващите 6 седмици. Стъридж също е контузен за кой ли не път, Ловрен също не е готов за игра, а с продължителни травми са Ингс и Гомес. Милнър пък е под въпрос.

Чудото в Англия стана факт и отборът на Лестър, който се превърна в най-приятната изненада за кампанията, ще посрещне Коледа на върха в Премиер лийг. В предишния кръг "лисиците" излъгаха с 3:2 състава на Евертън, но сега за момчетата на Клаудио Раниери им предстои втора поредна визита в град Ливърпул срещу другия от мърсисайдските представители, който е твърдо решен да вгорчи Боксинг Дей на лидера. Лестър има 38 точки в актива си, което с 2 повече спрямо преследвача Арсенал и с цели 14 повече от Ливърпул. За тежката визита на "Анфийлд" с травми за "лисиците" са Матю Джеймс и Джефри Шлуп.

През миналогодишната кампания двата отбора отново се изправиха един срещу по време на натоварения коледно-новогодишен календар във Висшата лига. Тогава двубоят помежду им завърши 2:2, като Ливърпул пропиля аванс от два чисти гола на почивката, след като легендата Стивън Джерард бе точен на два пъти от дузпи. Преди това мърсисайдци бяха в серия от три поредни успеха над Лестър у дома, а последната победа на "лисиците" е от месец май 2000 г. с 2:0.

Последни 5 изиграни срещи:

Ливърпул:

02 декември Саутхемптън - Ливърпул 1:6 (Купа на Лигата)
06 декември Нюкасъл - Ливърпул 2:0 (Висша лига)
10 декември Сион - Ливърпул 0:0 (Лига Европа)
13 декември Ливърпул - Уест Бромич 2:2 (Висша лига)
20 декември Уотфорд - Ливърпул 3:0 (Висша лига)

Лестър:

21 ноември Нюкасъл - Лестър 0:3 (Висша лига)
28 ноември Лестър - Манчестър Юнайтед 1:1 (Висша лига)
05 декември Суонзи - Лестър 0:3 (Висша лига)
14 декември Лестър - Челси 2:1 (Висша лига)
19 декември Евертън - Лестър 2:3 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Ливърпул - Лестър

102 срещи
42 победи за Ливърпул
24 равенства
36 победи за Лестър
Голова Разлика: 160:130 за Ливърпул


Прогноза: Ливърпул - Лестър 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
228