Анонс на 15-и кръг на Висшата лига на Англия


Н. Гавазов

Анонс на 15-и кръг на Висшата лига на Англия

Саутхемптън - Астън Вила
Стадион: "Сейнт Мери", Саутхемптън
Дата: 05.12.2015г.
Час: 17:00
Съдия: Антъни Тейлър


На пръв поглед лесен двубой очаква Саутхемптън в 15-ия кръг на Висшата лига, когато посреща намиращият се на дъното Астън Вила. Домакините записаха 3 поредни загуби във всички турнири и сега е удобният момент за футболистите на Куман да спрат лошата серия. Гостите пък продължават да са само с една победа в елита и досега в историята на Англия никой отбор не е успял да се спаси само с 5 точки актив от първите 14 кръга.

"Светците" претърпяха разгром преди няколко дена на "Сейнт Мери" за Купата на лигата от Ливърпул с 6:1 и ще се опитат по всякакъв начин да се реваншират на своите фенове. Определено за привържениците на отбора друг резултат различен от победа срещу аутсайдера през този сезон ще се счита за неуспех. Срещата пропускат, поради травми Джей Родригес, Гардош и Форстър, а до последно ще се решава дали да вземе участие Фонте.

Астън Вила се представя ужасяващо през тази кампания и в последните си 9 мача от всички турнири има 8 поражения и само едно единствено равенство. Новият мениджър Реми Гард донесе малко импулс в играта на тима и започна начело на клуба с равенство срещу Манчестър Сити. Въпреки това, в следващите два двубоя бирмингамци отново не показаха добри игри и претърпяха загуби.

Един от основните проблеми на гостите е в контузиите на основни футболисти и извън игра за този кръг са Амави, Тиаго Лори, Гари Гарднър, Кларк, Хосе Креспо. Младият талант Джак Грийлиш пък продължава да е дисциплинарно наказан от клуба и отново няма да бъде включен в състава. Не е ясно положението с Майка Ричардс, който има проблеми с коляното. Именно английският защитник и Амави са двамата най-добре представящи се играчи и липсата им се отразява сериозно на отбора.

Астън Вила не е един от удобните съперници на Саутхемптън и в последните 11 мача помежду им - "светците" имат само 3 победи срещу 4 загуби и 4 равенства. Въпреки това, по-доброто моментно състояние на домакините и липсата на основни играчи за гостите ще е достатъчно за убедителни 3 точки в полза на отбора воден от Куман.

Прогноза: Саутхемптън - Астън Вила 3:0

 


Суонзи - Лестър
Стадион: "Либърти", Суонзи
Дата: 05.12.2015г.
Час: 17:00
Съдия: Майкъл Оливър

Лестър продължава да изненадва всички с играта си през този сезон, но сега предстои тежко гостуване срещу Суонзи. Домакините са в долната част на таблицата на 4 точки от зоната на изпадащите, а гостите делят първото място с Манчестър Сити.
"Лебедите" започна добре кампанията, но след това забуксува и от последните си 11 мача има само 1 победа и цели 7 поражения. Това ги смъкна на 15-та позиция в класирането с едва 14 точки и не могат да си позволят повече провали, ако целите им са по-високи от оцеляването в елита. Единственият в състава на Гари Монк, който ще отсъства е Франк Табану. В игра пък се завръща Шелви, който е един от ключовите футболисти на Суонзи.

Лестър засега успява да се задържи в Топ 4 и е интересно да се види до кога ще продължи блестящото представяне на играчите на Раниери. По всяка вероятно в титулярния състав ще започнат двете звезди на тима Джейми Варди и Марез. Английският нападател продължава да бележи във Висшата лига с впечатляващите 14 попадения, а алжирският национал е втори по асистенции в първенството. Двубоят пропускат Матю Джеймс, Де Лает и Нейтън Дайър.

Суонзи се е изправял три пъти като домакин срещу Лестър и в трите случаи е излизал победител. От друга страна "лисиците" не са губили от началото на сезона като гости във Висшата Лига. Имайки предвид, че "лебедите" се нуждаят от точки и ще излязат с най-доброто си в мача, а играчите на Раниери продължават да играят сърцато - смятаме, че срещата ще завърши без победител.

Прогноза: Суонзи - Лестър 2:2

 



Уотфорд - Норич
Стадион: "Викаридж Роуд", Уотфорд
Дата: 05.12.2015г.
Час: 17:00
Съдия: Майк Дийн


Интересен сблъсък ни очаква в срещата от 15-тия кръг на Висшата лига между новаците Уотфорд и Норич. Целите на двата отбора през настоящата кампания е оцеляването и засега домакините успяват да поддържат спокойна дистанция от зоната на изпадащите.

"Стършелите" се предстаят добре в последно време и имат 3 победи и 2 загуби в последните си 5 мача, но трябва да отбележим, че пораженията дойдоха срещу Манчестър Юнайтед и изненадата Лестър. Ключово за представянето на тима е нападателното дуо Трой Дийни и Игало, които са успели да създадат един за друг 23 положения за гол и по този показател са най-добри във Висшата лига. Кике Санчес Флорес има известни проблеми преди сблъсъка с контузени играчи и няма да може да разчита на Томи Хобан, Екстранд и Себастиан Прьодл, а за Бехрами и Еурелио Гомеш до последно ще се решава дали да вземат участие.

Норич се намират на 16-та позиция на 3 точки от зоната на изпадащите и всяка точка за отбора ще е от огромно значение. В последните си 7 срещи от Висшата лига обаче, футболистите на Алекс Нийл не се представят убедително и са допуснали 5 загуби срещу само една победа. За "канарчетата" с травми са единствено Матю Джарвис и Тетей.

Двубоят ще е равностоен и най-малката грешка в мача може да се окаже решаваща, но страхотната игра на дуото Дийни - Игало и по-добрата форма на домакините ще е достатъчна за победа на Уотфорд.

Прогноза: Уотфорд - Норич 3:1

 



Уест Бромич - Тотнъм
Стадион: "Дъ Хауторнс", Уест Бромич
Дата: 05.12.2015г.
Час: 17:00
Съдия: Джонатън Мос


Тежко гостуване в събота срещу коравия Уест Бромич очаква борещият се за Топ 4 Тотнъм. Домакините са 13-та позиция с 8 точки от зоната на изпадащите, което им дава на този етап спокойствие за оцеляването си. Тотнъм от друга страна е на 5-то място с 2 точки по-малко от местата даващи право на участие в Шампионската лига и ще се бори с всички сили за победа.
Тони Пюлис пое "дроздовете" през януари тази година и след назначаването му отборът успя да запази 16 пъти мрежата си суха, което не е правил никой друг тим от Висшата лига. Домакините се изправиха в предишните два кръга срещу лондонските Арсенал и Уест Хям, като успяха да запишат победа и равенство. Клаудио Якоб и Бен Фостър са единствените, които пропускат дубоя за Уест Бромич.

Тотнъм не е претърпявал поражение във Висшата лига вече 13 мача, което е най-доброто му постижение от 1985 година, когато успява 14 пъти да избегне загубата и по всяка вероятност ще се опита да бие този свой рекорд. Почетино няма да може да разчита на Шадли, Раян Мейсън, Притчард и най-вероятно на Бенталеб. Определено ключова фигура за "шпорите" е голмайсторът Хари Кейн, който вече има 8 попадения във вътрешното първенство.

Уест Бромич са труден съперник под ръководството на Тони Пюлис особено, когато са в ролята на домакини. От друга страна, от последните 11 двубоя между тях Тотнъм е загубил само веднъж. Като вземем предвид и добрата форма на "шпорите" плюс голямата им цел за класиране в Топ 4 - съвсем естествено е да очакваме успех за лондончани.

Прогноза: Уест Бромич - Тотнъм 1:2

 

 


Евертън - Кристъл Палас
Стадион: "Гудисън Парк", Ливърпул
Дата: 07.12.2015г.
Час: 22:00
Съдия: Крейг Поусън


Последният двубой от 15-ия кръг на Висшата лига противопоставя борещите се за евроучастие Евертън и Кристъл Палас. Двата отбора се намират съответно на 9-то и 7-мо място с 1 точка разлика.

"Карамелите" вече в 6 двубоя от всички турнири нямат поражение, а преди няколко дена елиминираха Мидълзбро и са на полуфинал за Купата на лигата. Интересна статистика е, че отборът няма загуба в последните 15 двубоя, които са се играли в понеделниците. Формата на Лукако е ключова за Евертън със своите 13 гола през настоящия сезон, а от 5 мача насам е реализирал 6 попадения. Роберто Мартинес няма да може да разчита на Ягиелка, Овиедо, Тони Хиберт, Пиенар и вероятно Джеймс Маккарти. Добрата новина е в пълното възстановяване на Лейтън Бейнс и се очаква да започне за пръв път през тази кампания като титуляр.

Определено никой през лятото не е очаквал от скромния Кристъл Палас да започне толкова силно и да се намира на 7-мо място в таблицата. Въпреки това, играчите на Алън Пардю играят сърцато и са изключително труден съперник. В последните си 5 мача лондончани имат 2 победи и 2 поражения, но успяха да победат като гости Ливърпул и да вземат точка от Манчестър Юнайтед. Разочароващо за феновете беше домакинското поражение от Съндърланд с 1:0 преди 2 кръга, но седмица по-късно дойде по убедителен начин "извинението" с разгромното 5:1 срещу Нюкасъл. Куеси Апиа и Бакари Сако са контузени и ще пропуснат гостуването, а Заха е наказан.

Двубоите на Кристъл Палас са по принцип непредсказуеми - в един момент могат да стигнат до победата срещу гранд, а в следващия момент да паднат от борещ се за оцеляване тим. Именно това колебание в срещите пречи на тима да се бори за Топ 4, но и по всяка вероятност не такива са били предварително поставените цели. Прогнозираме победа за Евертън, тъй като "карамелите" също са корав съперник и ще се опитат на свой терен да изместят "орлите".

Прогноза: Евертън - Кристъл Палас 2:0

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
270