Лестър се цели в историята срещу Юнайтед


И. Ангелов

Лестър се цели в историята срещу Юнайтед

Лестър - Манчестър Юнайтед
Стадион: "Кинг Пауър", Лестър
Дата: 28.11.2015г.
Час: 19:30
Съдия: Крейг Поусън

За да подобри рекордът на Рууд ван Нистелрой, Джейми Варди ще трябва да вкара гол срещу най-добрата отбрана във Висшата лига, която допусна само 9 гола за кампанията до момента. Английският национал може да разчита на положение от дузпа, след като така Трой Дийни успя да спре поредицата минути суха мрежа за "червените дяволи" в последния кръг, която ако не броим това статично положение се простира над 14 часа до момента. Джейми Варди вкара в 10 поредни кръга в първенството и изравни постижението на легендарното острие на Юнайтед, а сега е на прага да съкруши рекорда именно когато посреща Юнайтед.

Лестър вече изглежда на позиция да стане първия отбор от 14 години, който да се настани право в топ 4 след промоцията си във Висшата лига, като в момента тимът е на първо място в класирането и посреща отборът, намиращ се на 1 точка под него в таблицата.

Клаудио Ранирери вероятно няма да експериментира със състава, като той няма и проблеми в редиците си, освен отсъствието на бившия играч на Юнайтед - Матю Джеймс.

Манчестър Юнайтед има доста проблеми. Маркос Рохо изглеждаше твърде уморен в края на срещата в Шампионска лига срещу ПСВ, завършила 0:0. Така Ван Гаал може отново да постави Ашли Йънг на бека докато Матео Дармиан остане от дясно, макар мениджърът да загуби доверието си в италианеца и да го оставя като втори избор винаги, когато има опция за това. 

Фил Джоунс, Майкъл Карик и Андер Ерера ще отсъстват с различни проблеми, както и Шоу и Валенсия, докато Лингард е поставен под въпрос. Той ще премине късен фитнес тест за определяне на състоянието. 

"Лисиците" не изглежда, че могат да бъдат спрени тази година, водени от блестящите Рияд Марез и Джейми Варди. Крилото успява да асистира и да вкара дори по-често в мачовете от колегата си в нападение Варди, и сега този отбор мечтае за Европа. Предстои да видим дали тимът има достатъчно за да повали и най-добрата отбрана в първенството, което ще е атестат за прекрасната работа на Раниери.

Прогноза: Лестър - Манчестър Юнайтед 1:1

 

Последни 5 изиграни срещи:

Лестър:

24 октомври Лестър - Кристъл Палас 1:0 (Висша лига)
27 октомври Хъл Сити - Лестър 1:1 - 5:4 след дузпи (Купа на Лигата)
31 октомври Уест Бромич - Лестър 2:3 (Висша лига)
07 ноември Лестър - Уотфорд 2:1 (Висша лига)
21 ноември Нюкасъл - Лестър 0:3 (Висша лига)

Манчестър Юнайтед:

31 октомври Кристъл Палас - Манчестър Юнайтед 0:0 (Висша лига)
03 ноември Манчестър Юнайтед - ЦСКА Москва 1:0 (Шампионска лига)
07 ноември Манчестър Юнайтед - Уест Бромич 2:0 (Висша лига)
21 ноември Уотфорд - Манчестър Юнайтед 1:2 (Висша лига)
25 ноември Манчестър Юнайтед - ПСВ Айндховен 0:0 (Висша лига)

 

Досегашни срещи:

Лестър - Манчестър Юнайтед

119 срещи
33 победи за Лестър
26 равенства
60 победи за Манчестър Юнайтед
Голова Разлика: 240:162 за Манчестър Юнайтед

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
168