Тотнъм - Уест Хем: Неделно лондонско дерби


Н. Гавазов

Тотнъм - Уест Хем: Неделно лондонско дерби

Тотнъм - Уест Хем
Стадион: "Уайт Харт Лейн", Лондон
Дата: 22.11.2015г.
Час: 18:00
Съдия: Антъни Тейлър


Единственият неделен двубой от програмата на Висшата лига ще ни поднесе лондонското дерби между Тотнъм и Уест Хем. На "Уайт Харт Лейн" ще се противопоставят два отбора, които се представят прекрасно през настоящия сезон, а градският сблъсък е още един повод да очакваме с интерес началото на срещата. Съперниците са с равни точки във временното класиране и на 3 от последния в Топ 4 Манчестър Юнайтед.

Домакините от началото на кампанията показват добър футбол, а във Висшата лига имат записана само една единствена загуба на старта на сезона. Футболистите на Маурисио Почетино се представят задоволително и в Лига Европа, където отборът е на първо място, а звездата на тима Хари Кейн започна да завръща отличната си форма, след като реализира 6 попадения само в последните 4 срещи.

Уест Хем засега надхвърля очакванията в първенството след 6 победи, 3 равенства и 3 загуби. "Чуковете" се представят блестящо срещу грандовете и успяха да победат Челси, Манчестър Сити, Ливърпул и Арсенал, което ясно показва, че не бива да бъдат подценяване. Съставът на Славен Билич също така със своите 21 точки направи най-доброто представяне на клуба във Висшата лига след първите 12 кръга.

Кадрово състояние

Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино няма да може да разчита на аржентинеца Ерик Ламела, заради натрупани жълти картони, а Бенталеб получи контузия преди няколко дни в приятелска среща на Алжир и треньорския щаб все още се колебае дали да го използва в неделя. "Набил претърпя сериозен сблъсък още в първите си минути за Алжир срещу Танзания и не е на 100% готов. За всеки случай трябва да бъдем сигурни, за да го пуснем", коментира наставникът на домакините. Муса Дембеле също получи травма по време на приятелския двубой Белгия - Италия, но се очаква да бъде възстановен за сблъсъка. Продължава пък да бъде извън терена друга основна фигура за Тотнъм - крилото Насер Шадли. Мениджърът Маурисио Почетино върна в отбора Андрос Таунзенд, но до последно ще се решава дали да бъде записан в групата за мача.

Мениджърът на Уест Хем Славен Билич може да бъде доволен от завръщането на контузените Диафра Сако, Алекс Сонг и Педро Обянг. Неприятната новина за гостите са травмите на дуото Енер Валенсия и Пайет, а Джеймс Колинс изтърпява наказание. Особено тежка ще е липсата на френския футболист, тъй като от началото на сезона е участвал в 35% от головете на "чуковете".


Прогноза

Тотнъм ще се опита да продължи доброто си представяне от началото на сезона и ще търси победата пред своята публика срещу градски съперник. Друг стимул за футболистите на Почетино да гонят трите точки е разликата с Манчестър Юнайтед в битката за Топ 4. От друга страна Уест Хем вече показа, че в ролята на аутсайдер може да направи изненадата, но липсата на ключов футболист като Пайет може да затрудни до висока степен играта на тима.

Прогноза: Тотнъм - Уест Хем 2:0

Последни 5 изиграни срещи:

Тотнъм:
22.10. Андерлехт - Тотнъм 2:1 (Лига Европа)
25.10. Борнемут - Тонтъм 1:5 (Висша лига)
02.11. Тотнъм - Астън Вила 3:1 (Висша лига)
05.11. Тотнъм - Андерлехт 2:1 (Лига Европа)
08.11. Арсенал - Тотнъм 1:1 (Висша Лига)

Уест Хем:
03.10. Съндърланд - Уест Хем 2:2 (Висша лига)
17.10. Кристъл Палас - Уест Хем 1:3 (Висша лига)
24.10. Уест Хем - Челси 2:1 (Висша лига)
31.10. Уотфорд - Уест Хем 2:0 (Висша лига)
07.11. Уест Хем - Евертън 1:1 (Висша лига)

Досегашни срещи:
Тотнъм - Уест Хем
106 мача
45 победи за Тотнъм
24 равенства
37 победи за Уест Хем
Голова разлика 163:151 в полза на Тотнъм

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
170