Стоук Сити - Челси: Грънчарите ще останат непобедени


Н. Гавазов

Стоук Сити - Челси: Грънчарите ще останат непобедени

Стоук Сити - Челси
Стадион: "Британия", Стоук
Дата: 27.10.2015г.
Час: 21:45
Съдия: Кевин Френд

С право специалистите определят този мач като гвоздеят на програмата на четвъртия кръг на Купата на Лигата. Стоук Сити записа прекрасна серия от четири поредни победи във всички турнири, включително два от успехите бяха на терените на Вила и Суонзи, поради което домакинската загуба от Уотфорд през уикенда дойде много изненадващо. Впрочем, ако видим статистиката, веднага ще разберем къде е бил проблемът за Стоук, въпреки преимуществото на колектива на Марк Хюз - в завършващата част от атаката. Нападателите на "грънчарите" така и не успяха да преодолеят защитния вал на своя противник, в чиито редици особено блестеше Бритос.

Каквото и да кажем за Челси, то ще бъде малко. Шампионите влизат в този мач след поредната загуба, след само една победа в последните си шест срещи във всички турнири, като вече съвсем сериозно се говори за уволнение на Моуриньо. По последни данни, представителите на португалеца са се срещнали с хора от ПСЖ и Интер, което означава, че Жозе добре разбира какво може да се случи, ако отборът отпадне тук, загуби от Ливърпул във Висшата лига и не победи Динамо Киев в Шампионска лига.

Домакините почти нямат кадрови проблеми. Джеф Камерън е контузен, а Боян Къркич все още "виси" за двубоя. Райън Шоукрос може да се появи на терена за първи път през този сезон, а Маме Бирам Диуф ще се появи в игра след отсъствие п семейни причини. Не стоят така нещата при гостите. Неманя Матич е наказан заради червения картон през уикенда, а в лазарета се намират Реми, Педро, Иванович и Куртоа.

Никога досега Челси не е успявал да победи Стоук в Купата на Лигата, въпреки че двата тима са провели цели седем мача помежду си. Най-паметният от тях е през 1972 година, когато "грънчарите" побеждават с 2:1. Последната среща туй бе през миналия декември, когато Челси постигна победа с 2:0. Говорим обаче за друго време. Сега нещата изглеждат трагични за "сините" и хората на Моуриньо са далече от победа в този двубой. А и домакините ще излязат амбицирани да заличат спомена от неприятната загуба от Уотфорд през уикенда. Напълно е възможно "грънчарите" да се възползват от лошата форма на шампиона и да зарадват феновете си с победа. Но с оглед на проблемите в атака на Стоук, по-вероятно е двата тима да не се победят.

Прогноза: Стоук Сити - Челси 1:1


Последни 5 изиграни срещи:

Стоук Сити:

22 септември Фулъм - Стоук Сити 0:1 (Купа на Лигата)
26 септември Стоук Сити - Борнемут 2:1 (Висша лига)
03 октомври Астън Вила - Стоук Сити 0:1 (Висша лига)
19 октомври Суонзи - Стоук Сити 0:1 (Висша лига)
24 октомври Стоук Сити - Уотфорд 0:2 (Висша лига)

Челси:

29 септември Порто - Челси 2:1 (Шампионска лига)
03 октомври Челси - Саутхемптън 1:3 (Висша лига)
17 октомври Челси - Астън Вила 2:0 (Висша лига)
20 октомври Динамо Киев - Челси 0:0 (Шампионска лига)
24 октомври Уест Хем - Челси 2:1 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Стоук Сити - Челси

94 срещи
28 победи за Стоук Сити
21 равенства
45 победи за Челси
Голова Разлика: 141:121 за Челси

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
182