Арсенал с тежко гостуване на стършелите


FUTBOL-TV

Арсенал с тежко гостуване на стършелите

Уотфорд - Арсенал
Стадион: "Викеръдж роуд"
Дата: 17.10.2015г.
Час: 19:30
Съдия: Майк Джоунс

Уотфорд посреща Арсенал в късния съботен двубой от Висшата лига. "Стършелите" имат амбицията да запазят мястото си сред най-добрите и догодина, така че ще гледат да измъкнат максимума от двубоя. Арсенал по принцип игрят неубедително, когато има прекъсване за мачовете на националните отбори, но споменът за разгрома над Манчестър Юнайтед не е избледнял, така че ще бъдат пределно мотивирани.

Домакините са на комфортно място в средата на таблицата и представянето им е стабилно, а нигериецът Одеон Игало е в страхотна форма. Уотфорд със сигурност не е най-резултаният отбор в лигата, но за сметка на това разполага с желязна защита. Отборът е допуснал едва 7 гола във вратата си, което поставя отбраната им сред най-добрите в Англия. "Стършелите" са допуснали едва един гол през първото полувреме от своите мачове и имат само едно поражение у дома. Очаква се в състава да се завърнат няколко основни футболисти, сред които и швейцарецът Валон Бехрами.

Феновете на Арсенал припозаваха и този сезон като последните няколко- евентуално 3-то или 4-място в крайното класиране. "Артилеристите" загубиха 3 пъти в 5 мача през септември, но победата срещу Манестър Юнайтед, съчетана с издънките на останалите топ отбори, промени всичко. Арсенал са близо до върха, футболистите им изиграха силни мачове за националните си отбори и ще излязат със самочувствие. Лошата новина за Арсен Венгер е, че вероятно няма да може да разчита на звездата Алексис Санчез, който получи травма в мач за Чили. Лоран Косчелни ще трябва да мине късен фитнес тест преди срещата, но най-вероятно няма да бъде рискувано здравето му и ще остане на пейката. В състава се завръщат и опитните Микел Артета и Матю Фламини.

Срещите между тези отбори винаги са били страшно резултатни. В последните 4 двубоя мачовете са завършвали винаги с над 2.5 гола, а Арсенал неизменно бележи във вратата на съперниците си минимум по два. Нещата през този сезон стоят по различен начин. И двата отбора разполагат с най-сигурните защити в първенството и допускат малко голове. Арсенал няма да може да разчита на головата си чилийска машина и вероятно няма да видим дъжд от голове на "Викеръдж роуд". Мачът ще бъде равностоен, но се очаква "артилеристите" да постигнат трудна победа.

Прогноза: Уотфорд 0:2 Арсенал

Последни 5 изиграни срещи:

Уотфорд

3 октомври Борнемут - Уотфорд 1:1
27 септември Уотфорд - Кристъл Палас 0:1
19 септември Нюкасъл - Уотфорд 1:2
12 септември Уотфорд - Суонзи 1:0
29 август Манчестър Сити - Уотфорд 2:0

Арсенал

4 октомври Арсенал - Манчестър Юнайтед 3:0
29 септември Арсенал - Олимпиякос 2:3
26 септември Лестър - Арсенал 2:5
23 септември Тотнъм - Арсенал 1:2
19 септември Челси - Арсенал 2:0

БОРИСЛАВ ОРЛИНОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
278