Юрген Клоп ще дебютира с победа във Висшата лига


П. Пенков

Юрген Клоп ще дебютира с победа във Висшата лига

Тотнъм - Ливърпул
Стадион: "Уайт Харт Лейн", Лондон
Дата: 17.10.2015г.
Час: 14:45
Съдия: Крейг Поусън


В събота от 14:45 часа Ливърпул гостува на Тотнъм в двубой от 9-я кръг на английската Висша лига. Това от своя страна ще бъде своеобразен дебют за новия мениджър на "мърсисайдци" Юрген Клоп, който определен е решен да промени статуквото и да изведе отбора към успехи. Колкото до временното подреждане, то двата съперника заедна близки позиции един до друг, като съответно Тотнъм е осми с 13 спечелени точки, а Ливърпул е две места по-надолу с 12 пункта след 8 изигирани срещи от Висшата лига. Последният път, когато тези два отбора се изправиха един срещу друг беше на 10 февруари тази година, когато състава на Брендън Роджърс победи с трудното 3:2 на собствения "Анфийлд".

Тотнъм се намира в много добра серия, като отбора няма регистирана загуба от пилотния кръг на надпреварата, когато не успя да се противопостави на Манчестър Юнайтед. По-миналия  уикенд съставът на Маурисио Почетино взе само точка при гостуването си на Суонзи Сити, завършвайки при равенство 2:2. Преди визитата на "Либърти Стейдиъм" "шпорите" бяха в серия от 3 поредни победи, надигравайки Съндърланд, Кристъл Палас и Манчестър Сити. "Лондончани" се представят много добре и в турнира Лига Европа, където засега оглавяват своята група J, с постгината победа над Карабах и равенство срещу Монако.

Собствениците на Ливърпул пък взеха трудното решение да се разделят с услугите на мениджъра Брендън Роджърс, след поредното слабо представяне на "червените", като може би слабо в случая не е най-правилната дума, а по-скоро Роджърс не успя да покрие очакванията на феновете в началото на тази кампания. Ливърпул има само една постигната победа в последните си 5 мача във Висшата лига, като те беше в края на септември с 3:2 над Астън Вила. В останалите четири сблъсъка от споменатия времеви период, "мърсисайдци" записаха равенства срещу Норич Сити и Евертън, както и загуби от Уест Хем и Манчестър Юнайтед. Отбора се представя не на ниво и в турнира Лига Европа, където предвид слабите си съперници в групата, заема втората позиция с едва 2 спечелени точки от първите си два сблъсъка.

Отсъстващи за Тотнъм в този двубой се очаква да бъдат Алекс Притчърд, Сон Мин, Райън Мейсън и Набил Бенталеб, които продължават да се възстановяват от травми. Ерик Дайер пък е наказан.

Юрген Клоп няма да може да разчита на доста голям брой от своите футболисти, като това са - Фланагън, Хендерсън, Бентеке, Фирмино, Гомес, Ингс и Роситър. В допълнение пък - Коутиньо, Ловрен и Стъридж не се знае дали ще могат да се включат в срещата, тъй като все още заявиха, че изпитват известни болки.

Прогноза: Тотнъм - Ливърпул 1:2

Последни 5 изиграни срещи:

Тотнъм:

20 септември Тотнъм - Кристъл Палас 1:0 (Висша лига)
23 септември Тотнъм - Арсенал 1:2 (Купа на Лигата)
26 септември Тотнъм - Манчестър Сити 4:1 (Висша лига)
01 октомври Монако - Тотнъм 1:1 (Лига Европа)
04 октомври Суонзи - Тотнъм 2:2 (Висша лига)

Ливърпул:

20 септември Ливърпул - Норич 1:1 (Висша лига)
23 септември Ливърпул - Карлайл Юнайтед 1:1 - 3:2 след дузпи (Купа на Лигата)
26 септември Ливърпул - Астън Вила 3:2 (Висша лига)
01 октомври Ливърпул - Сион 1:1 (Лига Европа)
04 октомври Евертън - Ливърпул 1:1 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Тотнъм - Ливърпул

161 срещи
47 победи за Тотнъм
39 равенства
75 победи за Ливърпул
Голова Разлика: 253:184 за Ливърпул

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
263