Анонс на петия кръг във ФА Къп


.

Анонс на петия кръг във ФА Къп

Обзор на осминафиналите в турнира "ФА Къп"

Челси - Кардиф

В събота от 14:00 отбора на Челси приема на своят "Стамфорд Бридж" тима на Кардиф в мач от петият кръг в турнира "ФА Къп".
Домакините в момента заемат първата позиция в класирането в Премиершип с актив от 58 точки. През сезона досега те записаха 18 победи, 4 равенства и 4 загуби. Отбора достигна до този етап в надпреварата след като успя да победи при гостуването си на Престън с 2:0. По-рано тази седмица момчетата на Карло Анчелоти записаха загуба при гостуването си на тима на Евертън с 2:1. С най-висока оценка за представянето си в тази среща, шест, получи французинът Флоран Малуда.

Отсъстващи за домакините в тази среща са Ашли Коул, който страда от контузия в областта на глезена и Майкъл Есиен, който страда от разтежение.

В състава се завръщат Деко, Коул, Алекс, Белети и Босингва.

Отбора на Кардиф от своя страна заема 4-та позиция в Чемпиъншип с актив от 45 точки. Досега през кампанията те записаха 13 победи, 6 равенства и 8 загуби. Те достигнаха до този етап на надпреварата след като успяха да надделеят с 4:2 като домакини над Лестър. В последният мач на тима в първенството те записаха победа с 2:0 на собственият си "Кардиф Сити Стейдиъм" над Питърбъро.

Залагам на твърда победа на домакините в тази среща. Те са по-класният и по-подготвеният отбор и заслужено ще продължат по-нататък в турнира.

Прогноза: Челси - Кардиф 3:1

Саутхемптън - Портсмут

В събота от 14:30 тима на саутхемптън приема в срещата от петият кръг на  турнира "Фа Къп" гостуващият тима на Портсмут. Отбора на домакините в момента заема 13-та позиция в класирането в Първата лига на Англия с актив от 34 точки. През кампанията досега те регистрираха 11 победи, 11 равенства и 6 загуби. Голова разлика на тима е +15 гола. За да стигне до този етап на надреварта отбора победи като домакин тима на Испуич с 2:1. В последният изигран мач на състава от първенството те записаха равенство 1:1 като гости на Екзитър.

Отбора на Портсмут заема последната позиция в Премиершип с актив от 16 точки. През кампанията досега те записаха 4 победи, 4 равенства и 17 загуби. Тимът стигна до тук след победа на "черните котки" с 2:1. Това е единственият шанс на отбора да заличи лошото си представяне тази година, защото нещата в първенството отиват към отпадане, въпреки равенстото срещу Съндърланд във вторник.

Отсъстващи за срещата от тима на Помпи са Утака, Мокоена, Смит и Браун. Хувабото е, че в състава се завръщат Ванден Боре, Кевин Боатенг и Рейдарсон.

Залагам на победа на гостите в тази среща. Все пак това е единствения им шанс за нещо добро този сезон.

Саутхемптън - Портсмут 0:2

Рединг - Уест Бромич

В среща от 5-ят кръг на турнира "ФА Къп" един срещу друг се изправят тимовете на Рединг и Уест Бромич. Домакините заемат 22-та позиция в класирането в Чемпиъншип с актив от 26 точки. Досега през сезона те записаха 6 победи, 8 равенства и 13 загуби. За да стигне до тук те преминаха през отборите на Ливърпул и Бърнли. Те победиха Ливърпул с 1:2 при реванша, а Бърнли с минималното 1:0.

За разлика от домакините Уест Бромич заемат 2-та позиция с актив от 53 точки и по-всичко изглежда, че имат шансове да влязат в елита на Англия, но първо трябва да преминат през плейофите. През сезона досега те записаха 15 победи, 8 равенства и 5 загуби. Те успяха да се класират за петият етап в турнира след като победи лидера на Чемпиъншип - Нюкасъл, с 4:2. В последният им мач от първенстовот те победи като домакините на своя "Маджестик Стейдиъм" тима на Скънтроп с 2:0.

В тази срещата злагам на победа на гостите. Според мен победи на Рединг срещу елитните му противници досега се дължаха на неподготвеността на съперниците му, а Уест Бромич много добре ги познават, все пак играят в един шампионат. Затова мисля да заложа на двойката в този мач.

Рединг - Уест Бромич 1:2

Дарби Каунти - Бирмингам

В друга срещата от 17:00 Дарби Каунти посреща на своя "Прайд парк" гостуващияят тим на Бирмингам. Домакините заемат 15-та позиция в класирането с 36 точки. До момента през сезона регистрираха 8 победи, 1 равен резултат и 6 загуби. В последният си мач те успяха да победят като домакини лидера в класирането Нюкасъл с обедителният резултат 3:0.

Бирмингам пък заема 8-та позиция с 37 точки и има големи шансове да играе в европейските клубни турнири догодина. През сезона те записаха 10 победи, 7 равенства и 8 загуби. В последният мач на тима в първенството те загубиха като гости от "чуковете" с 2:0. Момчетата на Алекс МкЛийш стигнаха до тук след като победиха отбора на Евертън с 2:1. В състава на гостите се завръща Гари О'Конът, а отсъстващи продължават да бъдат Кристиан Бенитес заради контузия в глезена и Карсли, който също страда от същия проблем.

Смятам, че гостите са по-подготвеният тим в тази срещата и ще успеят да продължат по-напред в надпреварата.

Дарби Каунти - Бирмингам 1:2

Манчестър Сити - Стоук Сити

Днес от 19:15 в среща от петият кръг на "ФА Къп" отбора на Манчестър Сити приема на своя "Сити ъф Манчестър" гостуващият тима на Стоук Сити. Домакините заемат 5-та позиция във временното класиране в Премиершип с акти от 44 точки, но и с два мача по-малко. През сезона те записаха 12 победи, 8 равенства и 4 загуби. За достигнат до този етап на надпреварата те успяха да победи като гости отбора на Скънтроп с 4:2. В последният изигран мач на тима от първенството те регистрираха победа над Болтън с 2:0.

В състава на "граждани" днес се очаква да се завърнат Крейг Белами и Майка Ричардс. Аут за срещата са Туре, Боул и Джонсън.

Състава пък на Стоук Сити се е разположил в златната среда в класирането на 12-та позиция с 30 точки. До момента през кампанията те регистрираха 7 победи, 9 равенства и 8 загуби. Головата разлика на тима е -4 гола. В последният изигран мач на момчетата на Тони Пулис те записаха равенство 1:1 при гостуването си на Уигън. Те успяха да стигнат до този етап в турнира след като преминаха през Арсенал, побеждавайки ги на собствен терен с 3:1.

В състава на "грънчарите" се очаква да се завърне Абдулай Файе, който страдаше от контузия в гърба.

Залагам твърда победа за Марто и компания в тази среща. Те са по-класният отбор и претажават по-добри играчи, които могат да решат мача.

Прогноза: Манчестър Сити - Стоук Сити 3:1



Болтън - Тотнъм

Днес от 15:30 българско време в среща от петият кръг на "ФА Къп" Болтън приема на своя стадион "Рийбок" гостуващият тим на Тотнъм.

Домакините заемат предпоследната 19-та позиция във временното класиране в Премиершип с актив от 22 точки. През сезона те записаха 5 победи, 7 равенства и 12 загуби. По-всичко изглежда, че отбора няма големи шансове да остане в елита на Англия ако продължава с неубедителните си представяния. Момчетата на Оуен Койл достигнаха до този етап на надпреварата след като победиха като домакини в предният кръг отбора на Шефилд Юнайтед с 2:0. По-рано тази седмица състава записа загуба с 2:0 при гостуването си на Мачестър Сити.

Отсъстващи за тима на Болтън в тази среща ще бъдат Гари Кейхил, Кевин Башам, Иван Класнич, МкКан, Дейвис и Джони О'Браън.

За разлика от тях отбора на ТОтнъм заема 6-та позиция в класирането с актив от 43 точки. Досега през сезона те регистрираха 12 победи, 7 равенства и 7 загуби. Момчетата на Хари Реднап стигнаха до този етап от надпреварата след като успяха да отстранят палача на Манчестър Юнайтед - Лийдс, с резултат 1:3. В последният мач от първенството "шпорите" записаха загуба при гостуването си на Уувърхемптън с минималното 1:0.

Отсъстващи за домакините се очаква да бъдат Асу-Екото, Арън Ленън, Уудгейт и Кудичини. В състава се завръщат Лука Модрич, който се излекува от вирус, Даусън, който се възстанови от контузия в глезена.

По-рано тази седмица Хари Реднап изяви своето мнение за този мач пред официалният сайт на клуба. Ето какво каза Реднап:

"Сигурен съм, че Оуен Койл ще иска да спечели мачът, но Болтън са участиници и в битката за оставане в елита на Англия, така че съм сигуре, че ще предпочете да останът в първенстово отколкото да хръвлят всички сили в "ФА Къп". Но в същото време, той ще търси резултата."

Мисля в тази среща да заложа на победа на гостите, защото тима на Болтън трябва да пести сили за шампионата, където е застрашен от отпадане.

Прогноза: Болтън - Тотнъм 0:2



Фулъм - Нотс Каунти

Днес в срещата от петият кръг на турнира "ФА Къп" отбора на Фулъм посреща на "Крейвън Котидж" състава на Нотс Каунти.
Домакините в момента заемат 10-та позиция в класирането с 34 точки. През сезона досега те записаха 9 победи, 7 равенства и 10 загуби. Личи си, че отбора няма да има право да се съзтезава в европейските турнири догодина. Те достигнаха до този етап на надпреварата след като успяха да надделеят като гости на Акрингтън с 3:1. В последният изигран мач от първенството те записаха домакинска победа с 3:0 над гостуващия Бърнли. Това беше 9-та победа на тима досега в кампанията. Отсъстващи в тази среща за Фулъм се очакват да бъдат следните играчи: Дикгасой заради изкълчен глезен, Джонсън, който има проблеми в коляното, Паул Кончески заради проблеми в глезена както и Демпси и Пейтсил.

За разлика от съперника си Тотнъм, тима на Нотс Каунти те подвизава във Втора лига в Англия. Той там заема 6-та позиция в класирането с актив от 43 точки. През кампанията досега те записаха 12 победи, 7 равенства и 6 загуби. Те успяха да стигнат до този етап на надпреварата след като успяха да победят като гости отбор от Премиершип - Уигън с 2:0. Това беше опияняваща победа за тях. В последният им изигран мач от първенството тима на Нотс Каунти записа загуба при гостуването си на Борнемут с 2:1.

В този мач мисля да заложа на изнендата заради високият коефициент - 8.50 в bet365 - а и всеки пак няма да се изненадам ако от Фулъм подценят противника си.

Прогноза: Фулъм - Нотс Каунти 0:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
216