Ливърпул ще спечели битката за Мърсисайд


П. Пенков

Ливърпул ще спечели битката за Мърсисайд

Евертън - Ливърпул
Стадион "Гудисън Парк", Ливърпул
Дата: 04.10.2015г.
Час: 15:30
Съдия: Мартин Аткинсън


В неделя ще станем свидетели на дерби-сблъсъка, който ще се проведе на стадион "Гудисън Парк" между отборите на Евертън и Ливърпул, част от 8-я кръг в английската Висша лига. Тези два тима са се изправяли общо 224 пъти един срещу друг, като "червените" са успявали да постигнат повече победи срещу вечения си съперник - цели 88 пъти, докато "карамелите" са регистрирали едва 66 победи. В последните два мача, когато Евертън и Ливърпул премериха сили един срещу друг, не беше излъчен победил, като последния успех за един от двата тима беше този на Ливърпул в края на януари 2014 година, когато съставът на Брендън Роджърс разгроми "карамелите" с 4:0 на стадион "Анфийлд", благодарение на точните попадения на Стивън Джерард, Даниел Стъридж (2) и Луис Суарес.

Към този момент, двата отбора заемат близки позиции един до друг във временното подреждане, като съответно Ливърпул се нарежда на 10-то място с 11 спечелени точки, докато Евертън е три места по-напред, но само с точка в повече в сравнение с "червените". И двата тима се поздравиха с трите точки в последните си двубои от Висшата лига, като състава на Роберто Мартинес измъкна победа с 3:2 при гостуването си на Уест Бромич Албиън, а този на Брендън Роджърс записа същия резултат, но у дома срещу Астън Вила. До момента Евертън притежава актив от 3 победи, 3 равенства и 1 единствена загуба, а Ливърпул - 3 победи, 2 равенства и 2 поражения.

Мениджърът на Евертън Роберто Мартинес отново няма да може да разчита на наказания  Кевин Миралас, който ще изтърпи последния мач от забраната му да участва в три поредни срещу на "карамелите". В допълнение на това - Тони Хибърт, Стивън Пиенар, Лейтън Бейнс и Том Клевърли са отсъстващи, поради контузии, а Стоунс, Коулмън и Бешич са под въпрос.

За Ливърпул с травми са Джон Фланагън, Джордън Хендерсън, Кристиан Бентеке, Деян Ловрен и Роберто Фирмино. Брендън Роджърс се очаква да започне този мач с Ингс и Стъридж в предни линии, а Фелипе Коутиньо ще ги подпомага зад тях.

Прогноза: Евертън - Ливърпул 0:1

Последни 5 изиграни срещи:

Евертън:

29 август Тотнъм - Евертън 0:0 (Висша лига)
12 септември Евертън - Челси 3:1 (Висша лига)
19 септември Суонзи - Евертън 0:0 (Висша лига)
22 септември Рединг - Евертън 1:2 (Купа на Лигата)
28 септември Уест Бромич - Евертън 2:3 (Висша лига)

Ливърпул:

17 септември Бордо - Ливърпул 1:1 (Лига Европа)
20 септември Ливърпул - Норич 1:1 (Висша лига)
23 септември Ливърпул - Карлайл Юнайтед 1:1 - 3:2 след дузпи (Купа на Лигата)
26 септември Ливърпул - Астън Вила 3:2 (Висша лига)
01 октомври Ливърпул - Сион 1:1 (Лига Европа)


Досегашни срещи:

Евертън - Ливърпул

224 срещи
66 победи за Евертън
70 равенства
88 победи за Ливърпул
Голова Разлика: 312:256 за Ливърпул

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
261