Сити ще поздрави феновете си с победа на Етихад


П. Пенков

Сити ще поздрави феновете си с победа на Етихад

В събота от 17:00 часа Манчестър Сити приема Нюкасъл на стадион "Етихад" в сблъсък от 8-я кръг на английската Висша лига. Съставът на Мануел Пелегрини се ситуира на второто място във временното подреждане, изоставайки на 2 точки от градския си съперник, който оглавява таблицата в момента. Този на Стийв Макларън пък изпитва сериозни трудности от старта на новата кампания, поради което се нарежда на далечната 19-та предпоследна позиция с едва 3 инкасирани точки след 7 двубоя.

"Гражданите" също изпитнаха във временна криза, като последните два мача на тима са атестат точно за това. Преди две седмици Манчестър Сити претърпя поражение с 2:1 у дома срещу силнопредставящия се срещу големите през този сезон - Уест Хем, а уикенд по-късно Тотнъм разгроми Сити с 4:1 на "Уайт Харт Лейн". Едва през средата на настоящата изминаваща седмица "гражданите" припомниха вкуса на победа на своите фенове, постигайки успех с 2:1 над Борусия Мюнхенгладбах, като това бяха първите три спечелени точки за Сити в тазгодишната груповата фаза на Шампионска лига. Това е така, след като Сити се провали в пилотния кръг от надпреварата, губейки от Ювентус на "Етихад".

Нюкасъл от своя страна има предимството, че може да съсредоточи вниманието си изцяло върху Висшата лига, но за момента състава на Стийв Макларън не успява да намери правилната формула, която би променила статуквото. "Свраките" постигнаха една единствена победа от август месец насам, като тя извоювана при сблъсъка с Нортхемптън Таун, част от предварителните кръгове в Купата на Лигата. От 29-ти август до 26 септември Нюкасъл регистрира 4 поредни загуби - съответно с 1:0 от Арсенал, с 2:0 от Уест Хем, с 2:1 от Уотфорд и с 1:0 от Шефилд Уензди (Купа на Лигата). Едва през миналия уикенд тима се съвзе от тежката серия, постигайки равенство 2:2 у дома срещу Челси, въпреки че "свраките" бяха близо и до трите точки в този мач, но късните попадения на Рамирес и Вилиан, изправиха техните надежди. 

Отсъстващи, поради контузии за Манчестър Сити са Гаел Клиши, Фабиън Делф, Вилфред Бони, Елаким Мангала и Калечи Иеначо. Венсан Компани и Яя Туре пък не се се знае дали ще могат да вземат участие в срещата, като вероятно ще бъдат подложени на късни медицински прегледи.

Мениджърът на Нюкасъл Стийв Макларън няма да може да разчита на Сисе, Тейлър, Ривиер, Гууд и Коулбек, които се намират в клубния лазарет. Тиоте, Ейрънс, Дъмет и Хайдара пък не се знае дали ще могат да вземат участие в тази среща.

Прогноза: Манчестър Сити - Нюкасъл 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
292