Манчестър Юнайтед - Волфсбург: Завръщането


Н. Гавазов

Манчестър Юнайтед - Волфсбург: Завръщането

Манчестър Юнайтед - Волфсбург
Стадион: "Олд Трафорд", Манчестър
Дата: 30.09.2015г.
Час: 21:45
Съдия: Виктор Касай (Унгария)

Манчестър Юнайтед посреща Волфсбург в мач от втория кръг на груповата фаза на Шампионска лига. С оглед на останалите участници в групата, тези два отбора бяха сочени за фаворити в квартета, поради това днешната среща ще бъде със статут на мини-финал, като особено силно това важи за домакините.

Съперниците влизат в двубоя с противоречиво настроение. "Червените дяволи" претърпяха поражение от ПСВ в първия кръг на турнира, като негативните емоции от загубата се допълниха от контузията на набиращия отлична форма Люк Шоу. Англичанинът е с двойно счупване на крака и напълно е възможно да не играе през този сезон. След този мач хората на Луис ван Гаал записаха три победи, като успехът през уикенда ги изкачи на първото място, което се случва за първи път, откакто холандецът е начело на тима.

Що се отнася до Волфсбург, "вълците" започнаха участието си в турнира с победа над ЦСКА Москва, която дойде много трудно. Последваха три мача в Бунделигата, в които представянето на вицешампионите се оцени като противоречиво. Победата над Херта бе последвана от головия душ на Левандовски, а след това дойде равенството с Хановер 96, който в момента се намира на последно място в класирането. Това непостоянство засега пречи да се види истинското лице на "вълците", но е очевидно, че отборът играе под своя потенциал.

Домакините не могат да разчитат на Рохо и Шоу, а Макнейър, Валенсия, Ерера и Карик са под въпрос. Не по-малки са главоболията пред Дитер Хекинг. Аут за мача са Кнохе, Фелипе и Вийрения, а Луис Густаво е под въпрос.

Очертава се интересен сблъсък, в който обаче Юнайтед е фаворит. "Червените дяволи" вече имат две победи над Волфсбург в груповата фаза, освен това англичаните са спечелили 10 от 14 последни двубоя с немски отбори. Също така Юнайтед е поразил вратата на съперника в последните си 16 мача с немски отбори. Най-важният довод да твърдим, че Юнайтед ще спечели срещата е класата на отбора и неговия характер. Хората на Луис ван Гаал радват не толкова с добрата си игра, а с волята си за победа и убийствената резултатност, което е много важно за турнири като Шампионска лига. Юнайтед се завърна на върха в най-конкурентното първенство на планетата, време е "червените дяволи" да направят същото и в Шампионска лига.

Прогноза: Манчестър Юнайтед - Волфсбург 2:0


Последни 5 изиграни срещи:

Манчестър Юнайтед:

12 септември Манчестър Юнайтед - Ливърпул 3:1 (Висша лига)
15 септември ПСВ Айндховен - Манчестър Юнайтед 2:1 (Шампионска лига)
20 септември Саутхемптън - Манчестър Юнайтед 2:3 (Висша лига)
23 септември Манчестър Юнайтед - Ипсуич 3:0 (Купа на Лигата)
26 септември Манчестър Юнайтед - Съндърланд 3:0 (Висша лига)

Волфсбург:

12 септември Инголщад - Волфсбург 0:0 (Бундеслига)
15 септември Волфсбург - ЦСКА Москва 1:0 (Шампионска лига)
19 септември Волфсбург - Херта 2:0 (Бундеслига)
22 септември Байерн Мюнхен - Волфсбург 5:1 (Бундеслига)
26 септември Волфсбург - Хановер 96 1:1 (Бундеслига)


Досегашни срещи:

Манчестър Юнайтед - Волфсбург

2 срещи
2 победи за Манчестър Юнайтед
0 равенства
0 победи за Волфсбург
Голова Разлика: 5:2 за Манчестър Юнайтед

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
189