Астън Вила и Бирмингам в мега-дерби във вторник вечер


FUTBOL-TV

Астън Вила и Бирмингам в мега-дерби във вторник вечер

Във вторник от 21:45 двата градски съперника Астън Вила и Бирмингам ще се изправят един срещу друг в сблъсък на стадион "Вила Парк", който ще бъде част от третия кръг на Купата на Лигата. Съставът на Тим Шерууд достигна до този етап на надпреварата, след като в миналия кръг успя да отстрани отбор от Лига 2 - Нотс Каунт, въпреки че "виланите" изпитваха сериозни затрудния в редовното време на двубоя. Именно, поради което Вила спечели този мач в допълнителното добавено време, чрез попаденията на Скот Синклеър и Джо Бенет. Обръщайки поглед и към Бирмингам можем да заявим, че водения от Гари Роет тим не срещна никакви трудности в сблъсъка си с Джилингам и победиха със задоволителното 2:0. 

Въпреки доброто представяне и постигнатия успех в Купата на Лигата, Астън Вила не стартира по никак добър начин новия сезон във Висшата лига, като за момента отбора притежава едва 4 спечелени точки. Три от тях бяха извоювани в пилотния кръг от надпреварата, когато Астън Вила надигра с минималното 1:0 като гост новака Борнемут, а другата точка беше инкасирана при равенството 2:2 срещу Съндърланд в края на месец август. В останалите си четири изиграни мача Астън Вила не успя да спечели нито пункт, губейки съответно от Манчестър Юнайтед, Кристъл Палас, Лестър Сити и Уест Бромич Албиън.

Бирмингам се радва на доста добри показатели до момента в Чемпиъншип, като отбора се намира на седмото място с актив от 12 спечелени точки след 7 изиграни срещи. Съставът на Гари Роет записа три победи - съответно над Рединг, Милтън Кейнс Донс и Бристъл Сити. Три мача, в които стигна само до едната точка - срещу Бърнли, Дарби Каунти и Ипсиуч Таун, както и само една единствена загуба - тази при домакинството на Нотингам Форест.

Мениджърът на Астън Вила Тим Шерууд все още има доста сериозни проблеми със свои контузени играчи преди големия сблъсък с Бирмингам. Адама Траоре и Идриса Гана са под въпрос, като вероятно ще бъдат подложени на късни медицински прегледи. Бранителите Жорес Окоре и Тиаго Илори пък не се намират в оптимална физическа форма, а Кийрън Кларк ще се надява да си върне титулярното място, след като неговата позиция на терена беше възложена на Джолиън Лескът в последните няколко седмици.

В другия тим, този на Гари Роет, няма абсолютно никакви проблеми с контузени или наказани футболисти. Очаква се да бъде свиделите на едва евентуална промяна в състава на гостите, като вероятно Пол Кадис ще замени Нийл Ърдли на десния фланг.

Прогноза: Астън Вила - Бирмингам 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
178