Лондонското дерби- мач между отбори в криза


FUTBOL-TV

Лондонското дерби- мач между отбори в криза

Челси - Арсенал
Стадион: "Стамфорд Бридж", Лондон
Дата: 19.09.2015 г.
Час: 14:45
Съдия: Майк Дийн

Челси посреща Арсенал на "Стамфорд бридж" в голямото лондонско дерби. "Сините" и "червените" излизат в двубой, който означава много повече от три точки в актива, тъй като и двата тима са в търсена на себе си този сезон и една толкова важна победа може да промени напълно представянето им в бъдеще и да придаде нужното самочувствие.

Няма спор, че безспорния фаворит в мача е Челси. Жозе Моуриньо няма загуба срещу Венгер в 13-те официални срещи помежду им. Тук не броим победата на "топчиите" в "Къмюнити Шийлд". Самият мач е по-скоро приятелска лятна контрола, в която имаш право на 5 смени, отколкото нещо сериозно. Въпреки че победата си е победа и има някаква тежест. Жозе Моуриньо почти няма за какво да се притеснява. Мачовете му срещу Арсенал приличат по-скоро на сцена от училище, в която побойникът на класа малтретира зубъра. Единствените му проблемни играчи са Бранислав Иванович и Франсеск Фабрегас, които се намират в ужасяваща форма. А изпанецът направо не прилича на себе си. Може би ако мачът беше на "Емирейтс", щеше да е по-лесно за Челси, защото щяха да атакуват по-малко и да са доволни на една спечелена точка, а при благоприятни обстоятелства дори да спечелят. Така биха си примомнии какво правеха само преди 3 месеца, когато бяха най-добрият отбор в Англия и печелеха с всякакви средства и на всяка цена. У дома, обаче, ще трябва да атакуват повечко и това може да се окаже проблем, понеже имат проблем със задържането на топката в центъра, а Диего Коща сякаш страда от синдрома на "втория сезон".

В лагера на Арсенал ситуацията също не е много цветуща. Френският им наставник така и не успява да прекърши Челси, когато ги води "Специалния". Това винаги е огромен недостатък от чисто психологическа гледна точка за футболистите. През седмицата Арсен Венгер драстично промени състава за гостуването на Динамо(Загреб) и загуби безславно. А Оливие Жиру, освен че направи няколко пропуска, си изкара и червен картон и така тотално удари дъното. Това навежда на мисълта, че най-вероятно Тио Уолкът ще започне като централен нападател. Той се справи блестящо в мача за "Къмюнити Шийлд" и предизвика доста неудобства за Джон Тери и Гари Кейхил. Англичанинът може и да не е топ реализатор и въпреки че отбеляза на Стоук Сити миналата седмица, направи и няколко непростими пропуска. Но от друга страна, винаги може да натисне газта и да придаде острота на атаката.

Мачът е от огромно значение, защото ще придаде тон на двата отбора до края на сезона. Челси са в слаба форма от началото на кампанията, но статистиката е на тяхна страна и са абсолютен фаворит. От друга страна е време Арсен Венгер да поднесе нещо по-различно в двубоите си срещу Жозе Моуриньо и да се опита да го изненада с нещо. Ако успее, надеждата за "топчиите" не е изгубена.

Прогноза: Челси - Арсенал 1:1

Борислав Орлинов

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
174