Готов ли е Арсенал за победа срещу Ливърпул?


.

Готов ли е Арсенал за победа срещу Ливърпул?

В сряда от 21:45 е голямото дерби от 26-ят кръг на Премиершип. Отбора на Арсенал посреща на своя "Емирейтс стейдиъм" тима на Ливърпул. Срещата се оказва много важна и за двата клуба за това къде искат да завършат те в края на кампанията.

Домакините от Арсенал в момента заемат 3-та позиция в класирането с актив от 49 точки, на 9 точки от първият Челси. До момента през сезона те записаха 15 победи, 4 равенства и 6 загуби. Голава разлика на отбора е +30 гола.

Момчетата на Арсен Венгер не успяха да продължат участието си в надпреварата за спелчевана на "Купата на футболната асоциация в Англия" след като загубиха с 3:1 при гостуването си на Стоук Сити в края на миналият месец.

В последният изигран мач от първенството отбора на Арсенал загуби градското дерби с Челси с 2:0. Това поражение значително намали шансовете на отбора за спечелване на трофея тази година.

От домакините ще отсъства бе хърватският национал Едуардо заради разтежение.

Възстановеният датски национал Никлас Бендтнер се готви за титуляр в тази среща след като в мача с Челси започна от резервната скамейка.

Робин ван Перси (глезен), Кийрън Гибс (ходило) и Джоан Джору (коляно) са с дългосрочни контузии.

Отбора на Рафа Бенитес заема 4-та позиция с 44 точки. Досега през кампанията те записаха 13 победи, 5 равенства и 7 загуби. Головата им разлика е +17 гола. Отбора не е постигнал загубата от края на миналата година, което говори, че те успя да върнат увереността си.

В събота те успяха да победят градският си съперник Евертън с гол дело на холандският нападател на тима - Дирк Каунт. Това бе неговият 15 гол за Ливърпул през този сезона. Най-висока оценка за представянето си в този мач получиха следните играчи: Хосе Рейна, Даниел Агер, Джейми Карагър и разбира се Каут.

Халфът на тима Алберто Акуилани ще пропусне пътуването до Лондон. Италианеца в момента прекарва тежък вирус, който най-вероятно е наследен от неговия съотборник Мартин Шкъртел, който свали 4-ри килограма заради същият вирус.

Централният защитник Сотирис Кирякос ще пропусне три срещи с фланелката на Ливърпул след като получи червен картон в дербито на Мърсисайд и ще бъде също аут за двубойте със Манчестър Сити и Блекбърн.

Според някои той ще бъде заменен от Мартин Шкъртел, което беше оставен на резервната скамейка през уикенда за да може Даниел Агер да вземе участие след близо месец контузия.

Единствените отсъстващи за червените са нападателят Фернандо Торес, който страдата от контузия в коляното, Йоси Бенаюн, който има пукнато ребро и Глен Джонсън, който получи контузия в коляното. Тримата се очаква да се завърнат след 2-3 седмици, заяви Рафа Бенитес пред официалният сайт на клуба.

В този мач залагам на изнендата. Мисля, че гостите са способни да спечелят срещата, а и имат да си връщат на Андрей Аршавин. Но въпреки всичко очаквам двубой с много попадения.

Прогноза: Арсенал - Ливърпул 2:3


ПЛАМЕН ПЕНКОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
196