Астън Вила и Манчестър Юнайтед ще се примирят с равенство


.

Астън Вила и Манчестър Юнайтед ще се примирят с равенство

Астън Вила - Манчестър Юнайтед
Стадион: "Вила Парк", Бирмингам
Час: 21:45
Съдия: Питър Уолтън



Манчестър Юнайтед се порадва само 25 часа на първото място във Висшата лига. Толкова време раздели мачът на “червените дяволи” с Портсмут спечелен с 5:0 и битката за Лондон между Челси и Арсенал, взета с 2:0 от “сините”. Сега шампионите гостуват на изключително коравия тим на Астън Вила, единственият, който ги победи на “Олд Трафорд” през този сезон.

Бирмингамци са в играта за Топ 4 като в момента са на 6-та позиция с 41 точки като от заветното място ги делят 3. Там е стъпил засега Ливърпул, но Вила е с мач по-малко. През уикенда тимът на Мартин О’Нийл гостува на Тотнъм в други дерби за четворката като двата тима направиха 0:0 на “Уайт Харт Лейн”.

За успеха на Манчестър Юнайтед над последния Портсмут вече споменахме. Макар, че тази победа не значи нищо тя стана част от поредицата успешни игри на Рууни и компания като последва прекрасния успех над Арсенал на “Емирейтс”. Така по всичко личи, че този сезон надпреварата за титлата ще е между два тима – Юнайтед и Челси и оттук насетне всяка точка е безценна.

Английският нападател на домакините Емил Хески е под въпрос за двубоя, след като получи контузия срещу Тотнъм. Медицинските изследвания показаха, че няма нищо сериозно, но Мартин О’Нийл не е сигурен в това дали ще може да използва национала. Джон Карю обаче е възстановен от своята травма в коляното и може да заеме мястото на Хески. Нийл Уорнък, Дейвис, Бума и Найджъл Рио-Кокър са аут с по-сериозни травми.

Райън Гигс и Пол Скоулс получиха почивка срещу Посртмут, което показва, че Сър Алекс е предвидил да ги използва във важния мач на “Вила Парк”. Не е ясно обаче дали уелсецът ще започне като титуляр или ще бъде заложено на намиращият се в добра форма Нани. Скоулс обаче вероятно ще формира с Карик и Флетчър същата халфова линия, която обезличи Арсенал. Стилиян Петров ще има много работа. Рио Фърдинанд продължава да е наказан.  

Предстои изключително интересна битка най-вече заради факта, че и двата отбора се нуждаят от точки. Вила не е постигал дубъл срещу Манчестър Юнайетд от 55 години, но сега има добрия шанс да стори това в предвид, че победата на “Олд Трафорд”вече е извоювана. Все пак ако съдим по-добрата форма на “червените дяволи” на бирмингамци ще им е доста трудно. Равенството тук изглежда доста вероятно.

Последни 5 изиграни срещи:

Астън Вила:

20 януари Астън Вила - Блекбърн 6:4 (Карлинг Къп)
23 януари Астън Вила - Брайтън 3:2 (ФА Къп)
27 януари Астън Вила - Арсенал 0:0 (Висша лига)
30 януари Фулъм - Астън Вила 0:2 (Висша лига)
06 февруари Тотнъм - Астън Вила 0:0 (Висша лига)

Манчестър Юнайтед:

19 януари Манчестър Сити - Манчестър Юнайтед 2:1 (Карлинг Къп)
23 януари Манчестър Юнайтед - Хъл Сити 4:0 (Висша лига)
27 януари Манчестър Юнайтед - Манчестър Сити 3:1 (Карлинг Къп)
31 януари Арсенал - Манчестър Юнайтед 1:3 (Висша лига)
06 февруари Манчестър Юнайтед - Портсмут 5:0 (Висша лига)


Досегашни срещи:
Астън Вила - Манчестър Юнайтед

147 мача
74 победи за Манчестър Юнайтед
35 равенства
38 победи за Астън Вила
Голова Разлика: 267:189 за Манчестър Юнайтед

През този сезон:
12 декември Манчестър Юнайтед - Астън Вила 0:1 (Висша лига)


Коефициенти от bet365:
Астън Вила - 4.20
Равен - 3.50
Манчестър Юнайтед - 1.90

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
235