Арсенал - Ливърпул: Главното блюдо на кръга


Н. Гавазов

Арсенал - Ливърпул: Главното блюдо на кръга

Арсенал - Ливърпул
Стадион: "Емирейтс", Лондон
Дата: 24.08.2015г.
Час: 22:00
Съдия:

Календарът на третия кръг на Висшата лига на Англия така бе направен, че главното блюдо ще бъде поднесено тази вечер. На "Емирейтс" се очаква сериозна битка между двата гранда на английския футбол - Арсенал и Ливърпул, които през този сезон са си поставили много високи задачи.

Арсенал остави много силно впечатление в битката си с Челси за Суперкупата на Англия, но в първия кръг "артилеристите" показаха пълна дезориентация срещу Уест Хем и заслужено загубиха. Впрочем, и за двата гола на "чуковете" помогна Петр Чех, с когото се свързваха огромни надежди за подобряване работата на защитата и цялостното израстване на отбора. Жиру също даде своя "принос", пропускайки няколко изгодни положения, което накара специалистите отново да заговорят, че лондончани имат нужда от нападател. Оливие се поправи в мача с Кристъл Палас, в който вкара красив гол, а Венгер побърза да каже, че е доволен от правилната реакция на старта и още един път да заяви, че целта е спечелване на титлата. Според французина, двубоят с Палас най-вероятно ще бъде повратен за отбора.

Що се отнася до Ливърпул, хората на Брендън Роджърс постигнаха две минимални победи над Стоук Сити и Борнемут, но и в двете срещи има големи въпросителни по отношение на качеството на играта, взаимодействията между линиите, а и разбирането на идеите на мениджъра. "Червените" биха на "Британия" чрез един прекрасен удар на Коутиньо, а успехът над Борнему дойде след попадение на Бентеке, което дойде след спорна ситуация, заради намиращия се в засада Коутиньо.

Арсенал не може да разчита на Уилшър, Росицки и Уелбек. Много е вероятно Венгер да запази състава от мача с Палас, така че ще видим в опорната зона Коклен и Касорла, а Рамзи ще действа като дясно крило.

Брендън Роджърс не може да разчита на Фаланган, Алън и Стъридж, но ситуацията се усложнява от травмата на Хендерсън, който според някои медии е под въпрос за мача, ние предполагаме, че капитанът няма да вземе участие в срещата, с цел избягване на рискове за здравето.

"Това е много важна среща, като резултатът от нея е от голямо значение. Той ще определи нашите шансове за титлата, но всички ние знаем колко е важен. Увереността се определя от последния мач, а ние постигнахме победа на терена на Кристъл Палас. Изхождайки от това, трябва да излезем много уверени в себе си", заяви Венгер.

"Имаме план за мача и увереност, че може да постигнем добър резултат. Такива мачове са много важни. Те не дават пълната картина относно финала, но точките са важни по отношение на увереността и психологията", заяви Роджърс.


Интересни факти:

- В мачовете между Арсенал и Ливърпул са отбелязани най-много хеттрици във Висшата лига - пет.

- Арсенал само два пъти в историята е губил първите си два домашни мача на старта - 1909/1910 и 1949/50.

- За Жири това ще е стотната среща. Интересен факт е, че французинът има 42 гола на сметката си само трима футболисти на Арсенал са откривали втората си стотица с по-добри показатели. Тиери Анри (59), Йън Райф (56) и Емануел Адебайор (44).

- Брендън Роджърс няма победа на "Емирейтс" като мениджър (три загуби и едно равенство). В исторически аспект Ливърпул има малко преимущество над Арсенал, но откакто Роджърс е начело на мърсисайдци, лондончани са безапелационни господари на положението с 4 победи, 2 равенства и 1 загуба.

Какво може да очакваме от двубоя? Отчитайки съставите на двата отбора и игровите философии, основно в мача ще видим преса и отборно движение, без много контактен футбол. Вероятно домакините повече ще работят с топката, докато гостите ще се опитват повече да контраатакуват и в това отношение присъствието на Фирмино и Айб на фланговете ще бъде много ефективно и опасно за Арсенал. Очевидно е, че двата отбора ще имат своите голови възможности, друг е въпросът, кой ще прояви повече хладнокръвие.

Съветът ни към почитателите на залозите е да заложат на победа 2:1 за домакините. Любителите на изненадите обаче имат пълното основание да играят 1:1, което е напълно реален резултат и има чудесен коефициент. Гол от страна на Бентеке също ще донесе добра печалба на тези, които заложат на него, а коефициентът за първо попадение на Шкъртел (защо не, след като словакът има три гола с глава срещу Ливърпул) е 41:00!

Последни 5 изиграни срещи:

Арсенал:

25 юли Арсенал - Лион 6:0 (Приятелска среща)
26 юли Арсенал - Волфсбург 1:0 (Приятелска среща)
02 август Арсенал - Челси 1:0 (Къмюнити Шийлд)
09 август Арсенал - Уест Хем 0:2 (Висша лига)
16 август Кристъл Палас - Арсенал 1:2 (Висша лига)

Ливърпул:

24 юли Малайзия XI - Ливърпул 1:1 (Приятелска среща)
01 август ХИК Хелзинки - Ливърпул 0:2 (Приятелска среща)
02 август Суиндън Таун - Ливърпул 1:2 (Приятелска среща)
09 август Стоук Сити - Ливърпул 0:1 (Висша лига)
17 август Ливърпул - Борнемут 1:0 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Арсенал - Ливърпул

218 срещи
78 победи за Арсенал
57 равенства
83 победи за Ливърпул
Голова Разлика: 305:281 за Ливърпул

Прогноза: Арсенал - Ливърпул 2:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
427