Сити ще продължи похода и срещу Евертън


И. Ангелов

Сити ще продължи похода и срещу Евертън

Евертън - Манчестър Сити
Стадион: "Гудисън Парк", Ливърпул
Дата: 23.08.2015г.
Час: 18:00
Съдия: Антъни Тейлър

Евертън шокира много от специалистите след победата с 3:0 над Саутхемптън в миналия кръг, може би дотолкова, колкото и Ман Сити с победата над Челси при същия резултат, затова ще е важно и за двата клуба да надградят над добрата форма с ново стабилно представяне. 

"Гражданите" може и да започнаха своята кампания гръмко, но не трябва да се забравя фактът, че този отбор победи само веднъж в последните си 6 опита на "Гудисън Парк" и традиционно се затруднява с този съперник.

Победата на Евертън обаче обективно бе решена от липсата на толкова много продадени играчи в състава на Саутхемптън, което несъмнено лиши отбора от класата, която притежаваше миналата година. На практика цялата отбрана в състава на Куман е различна и това няма как да не се отрази негативно на класирането на този отбор тази година.

За посрещането на Ман Сити, Евертън вероятно няма да направи промени в своя състав. Роберто Мартинес ще задържи Аруна Коне от дясно, което ще лиши Нейсмит, Миралас или Деулофеу от място. Тони Хибърт, Стивън Пиенаар, Лейтън Бейнс продължават да борят контузии, докато Гибсън и МакГиди са поставени под въпрос.

За Сити Фернандо е с травма и няма да участва, докато Фабиан Делф приближава завръщането си в игра и може да дебютира именно сега. Новото попълнение Николас Отаменди може би ще започне като резерва, макар по всички статистически показатели да превъзхожда титулярът Езекиел Мангала, за когото пък се говореше, че може дори да бъде принуден да напусне с привличането на един от топ-футболистите от Ла Лига. 

Очаква се прекрасен двубой с оглед формата на Рос Баркли за домакините, прероденият Яя Туре за гостите и завърналият се в игра Серхио Агуеро. Съставът на Мануел Пелегрини обаче изглежда все по-солиден и би трябвало да има всичко нужно за победата в този случай.

Прогноза: Евертън - Манчестър Сити 1:2

 

Последни 5 изиграни срещи:

Евертън:

28 юли Дънди ФК - Евертън 0:2 (Приятелска среща)
01 август Лийдс - Евертън 2:0 (Приятелска среща)
02 август Евертън - Виляреал 1:2 (Приятелска среща)
08 август Евертън - Уотфорд 2:2 (Висша лига)
15 август Саутхемптън - Евертън 0:3 (Висша лига)

Манчестър Сити:

24 юли Манчестър Сити - Реал Мадрид 1:4 (Приятелска среща)
27 юли Виетнам - Манчестър Сити 1:8 (Приятелска среща)
01 август Щутгарт - Манчестър Сити 4:2 (Приятелска среща)
10 август Уест Бромич - Манчестър Сити 0:3 (Висша лига)
16 август Манчестър Сити - Челси 3:0 (Висша лига)

 

Досегашни срещи:

Евертън - Манчестър Сити

176 срещи
66 победи за Евертън
44 равенства
66 победи за Манчестър Сити
Голова Разлика: 239:238 за Манчестър Сити

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
207