Юнайтед ще се разправи с Нюкасъл


И. Ангелов

Юнайтед ще се разправи с Нюкасъл

Манчестър Юнайтед - Нюкасъл
Стадион: "Олд Трафорд", Манчестър
Дата: 22.08.2015г.
Час: 14:45
Съдия: Крейг Поусън

Манчестър Юнайтед определено стартира новата кампания много по-добре от това, което видяхме миналата година в първия сезон на Луис ван Гаал начело. "Червените дяволи" имат перфектен рекорд до момента след две срещи в локалната Висша лига и един мач в Шампионска лига. За капак този отбор все още не е получавал гол от противник. Ван Гаал обаче се надява подобрението да продължи и капитанът Уейн Рууни да започне да вкарва.

Рууни получи любимата си роля след напускането на двама от нападателите в състава от миналата кампания, като очакванията към него вече са високи. 29-годишният не стреля достатъчно често към противниковата врата, но той сам заговори, че идва краят на головата суша и действително срещу Брюж той показа желание да открие сметката си с добро представяне. Във Висшата лига Рууни е вкарал повече голове единствено на Астън Вила (15) и Арсенал (14), отколкото на Нюкасъл (12).

Нюкасъл от друга страна още търси първата си победа в сезона след само една регистрирана точка от двата кръга до момента. Чансел Мбемба изглежда добра покупка за тима, но МакЛарън изглежда ще има много проблеми с отбраната си. Само 3 отбора са допуснали повече голове от Нюкасъл дотук.

Това е добра новина за домакините от Манчестър, които спечелиха минимално първите си срещи. Това може да се припише на липсата на възможности пред Мемфис Депай и Уейн Рууни, но в последната среща и двамата показаха много различен футбол и с подкрепата на Шоу и Дармиан от фланга резултатите не закъсняха - холандецът вкара на 2 пъти и асистира за последното попадение на Юнайтед срещу Брюж. Така той се нареди именно до Рууни и Роналдо като единствен играч на Юнайтед намерил мрежата два или повече пъти в Европа в последните 10 години.

Откъм съставите, Фил Джоунс и Андерс Линдегаард остават единствените контузени за Ван Гаал. Маруан Фелаини ще изтърпи последния си мач наказание, а Маркус Рохо няма как да намери място в перфектната защита на тима до момента. Давид Де Хеа ще продължи да гледа срещите на своя тим след като сагата с Реал Мадрид се проточва. 

Бастиан Швайнщайгер вероятно ще продължи да заема позицията на резерва на Карик и Шнайдерлин в средата, след като появата му срещу Брюж не бе много продуктивна. Мемфис и Рууни ще запазят местата си заедно с Янузай в атака.

Стив МакЛарън ще пътува до "Олд Трафорд" с доста проблеми. Дарил Янмаат е наказан след червения си картон в последния кръг, докато Емануел Ривиер, Сим де Йонг, Пол Дъмет, Силван Марво и Къртис Гуд са контузени. Муса Сисоко бе заменен принудително срещу Суонзи в последния мач и може да преодолее травмата си за този двубой. 

С наказанието на Янмаат се очаква Масадио Хайдара да премине на десния бек, а Джак Колбак да се върне в защита. Това може да освободи място на Чейх Тиоте в средата на терена. Алекс Митрович може да загуби мястото си в тима след като средно получава жълт картон на всеки 12 минути игра, което ще е особено опасно срещу голям съперник като Юнайтед. Реми Кабела ще пропусне със сигурност след като оформя трансфера си под наем в Марсилия.

Юнайтед ще приеме със самочувствие един удобен съперник след една прекрасна победа над Брюж в Европа. Очаква се домакините да се окажат прекалено силни за своя гост, чийто състав е покосен от много проблеми и все още намира формата си.

Прогноза: Манчестър Юнайтед - Нюкасъл 3:0

 

Последни 5 изиграни срещи:

Манчестър Юнайтед:

25 юли Барселона - Манчестър Юнайтед 1:3 (Приятелска среща)
30 юли Манчестър Юнайтед - ПСЖ 0:2 (Приятелска среща)
08 август Манчестър Юнайтед - Тотнъм 1:0 (Висша лига)
14 август Астън Вила - Манчестър Юнайтед 0:1 (Висша лига)
18 август Манчестър Юнайтед - Брюж 3:1 (Шампионска лига)

Нюкасъл:

26 юли Шефилд Юнайтед - Нюкасъл 2:2 (Приятелска среща)
29 юли Йорк Сити - Нюкасъл 0:1 (Приятелска среща)
01 август Нюкасъл - Борусия М'гладбах 0:1 (Приятелска среща)
09 август Нюкасъл - Саутхемптън 2:2 (Висша лига)
15 август Суонзи - Нюкасъл 2:0 (Висша лига)

 

Досегашни срещи:

Манчестър Юнайтед - Нюкасъл

161 срещи
83 победи за Манчестър Юнайтед
37 равенства
41 победи за Нюкасъл
Голова Разлика: 315:230 за Манчестър Юнайтед

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
258