Ливърпул ще спечели у дома срещу новака Борнемут


П. Пенков

Ливърпул ще спечели у дома срещу новака Борнемут

Ливърпул - Борнемут
Стадион: "Анфийлд", Ливърпул
Дата: 17.08.2015г.
Час: 22:00
Съдия: Крейг Поусън

В понеделник от 22:00 часа Ливърпул приема новака Борнемут на "Анфийлд" в последен двубой от втория кръг на английската Висша лига. Съставът на Брендън Роджърс постигна важна победа в пилотния кръг от надпреварата, надигравайки като гост Стоук Сити с минималното 1:0, благодарение на точния удар на Филипе Коутиньо. Трите точки, които "мърсисайдци" спечелиха на "Британия Стейдиъм" бяха от изключително значение, тъй като след двубоите със Стоук Сити и Борнемут, на Ливърпул предстои доста тежка серия, а именно да се изправи в сблъсъци с Арсенал, Манчестър Юнайтед, Тотнъм и Челси до края на месец октомври. Борнемут пък не успя да постигне желания старт на сезона им в елита на английския футбол, след като отбора загуби у дома с 1:0 от Астън Вила. Въпреки поражението, мениджърът на клуба Еди Хоу беше категоричен, че неговите момчета нямат никакво намерение да спират да вярват в мечтите си и в следващите мачове ще работят по тяхното осъществаване. 

Лоша новина за Ливърпул определено е отсъствието на Даниел Стъридж и Джон Фланагън, който са контузени и няма да могат да вземат участие в понеделник вечер. По-рано тази седмица стана ясно, че полузащитникът на "мърсисайдци" Джо Алън ще бъде в аут в продължение на още около три седмици, поради тежкото разтежение, което лекува. Новото попълнение на клуба Роберто Фирмино се очаква да осъществи своя дебют, като дори е много вероятно да си партнира с Кристиан Бентеке в предни линии. 

Борнемут пък все още няма да може да разчита на може би най-добрия си играч през миналия сезон - Хари Артър, който не успява да се пробори с проблем в слабините. Мениджърът Еди Хоу е много вероятно да предпочете опита на Силвен Дистен в предстоящото гостуване в Ливърпул, поради което евентуалния дебют на Тайрън Мингс ще бъде отложен. Кристиан Атсу и Шон МакДонълд са под въпрос, като е почти сигурно, че ще бъдат подложени на късни медицински прегледи. 

Прогноза: Ливърпул - Борнемут 2:0

Последни 5 изиграни срещи:

Ливърпул:

20 юли Аделаида Юнайтед - Ливърпул 0:2 (Приятелска среща)
24 юли Малайзия XI - Ливърпул 1:1 (Приятелска среща)
01 август ХИК Хелзинки - Ливърпул 0:2 (Приятелска среща)
02 август Суиндън Таун - Ливърпул 1:2 (Приятелска среща)
09 август Стоук Сити - Ливърпул 0:1 (Висша лига)

Борнемут:

25 юли Нант - Борнемут 0:0 (Приятелска среща)
28 юли Йолвил Таун - Борнемут 0:3 (Приятелска среща)
31 юли Борнемут - Кардиф 2:3 (Приятелска среща)
01 август Хофенхайм - Борнемут 0:0 (Приятелска среща)
08 август Борнемут - Астън Вила 0:1 (Висша лига)

Досегашни срещи:

Ливърпул - Борнемут

6 срещи
4 победи за Ливърпул
2 равенства
0 победи за Борнемут
Голова Разлика: 14:4 за Ливърпул 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
273