Челси - Арсенал: Кой ще спечели битката за Лондон?


.

Челси - Арсенал: Кой ще спечели битката за Лондон?

Челси - Арсенал
Стадион: "Стамфорд Бридж", Лондон
Час: 18:00
Съдия: Майк Дийн


Днес от 18:00 ще можем да проследим дербито на Лондон между отборите на Челси и Арсенал. Срещата е част от 25-ят кръг на Висшата лига на Англия.
Това лондонско дерби е ключово в борбата за титлата и от него зависи дали Арсенал ще останат в нея.
Челси отново си върна временното лидерство пред Манчестър Юнайтед, като сега води пред тях с 1 точка, но и имат и един мач по-малко. Домакините се намират в много добра форма. В последните си 6 мача сините от Лондон са записали 4 победи и 2 равенства, при голова разлика 15:5.

Челси успя да се класира за осминафиналите в турнира "ФА Къп" побеждавайки като гост с 0:2 отбора на Престън. В изминалият 24-ти кръг момчетата на Карло Анчелоти записаха равенство 1:1 при гостуването си на "тигрите".

Капитанът на Челси Джон Тери ще победи сините днес на "Стамфорд Бридж". Защитникът Джулиано Белети остава извън игра заради проблеми с коляното. Майкъл Есиен също е аут заради същата контузия.

Халфът на тима Джон Оби Микел се завърна от "Африканската купа на нациите", а бившият ляв защитник на Арсенал Ашли Коул се възстанови от контузия в областта на глезена.

Контузени още за домакините са Майкъл Есиени Жозе Босингва.

Арсенал от своя страна се намира на 3-а позиция на 5 точки от лидера Челси и на 4 от 2-я Манчестър Юнайтед. Гостите показват досега през кампанията доста колебливо представяне, която не им позволява да се изкачат по-нагоре в таблицата.

В последните си 6 мача Арснал е записал 3 победи, 2 равенства и 1 загуба, при голова разлика 13:8. Това, което пречи футболистите на Арсен Венгер в борбата за титлата са лошите резултати, които тимът записва с отборите от долната половина на таблицата, а и в директните двубои с другите тимове от Топ 4.

Пример за това е загубата на Арсенал при двубоя от турнира "ФА Къп" на 24 януари, когато те загубиха при гостуването си на Стоук Сити с 3:1.
Друг пример за това, че отбора губи директните си двубой срещу тимове от Топ 4 е домакинското поражение от Манчестър Юнайтед, миналата неделя, завършило при резултат 1:3. Това беше сериозен удар върху амбициите на тима за трофей през този сезон.

Отсъстващ за гостите в тази среща ще бъде хърватският национал Едуардо, който няма да пътува с тима заради разтежение, но халфът Абу Диаби може да се завърне след болките, които изпитваше в прасеца.

Ветеранът Сол Кембъл се връща в състава след болки, които го оставиха извън двубоя срещу Манчестър Юнайтед, докато възстановилият се датски нападател Никлас Бендтнер може да започна като титуляр днес.

Робин Ван Перси(глезен), Кийрън Гибс(ходило) и Джоан Джоуру(коляно) са дългосрочно отсъстващи от състава.

Смятам, че Челси е по-добре подготвения тим за този сбълъсък и макар и трудно ще спечели това дерби, като по този начин ще се доближи още повече до титлата.

Прогноза: Челси - Арсенал 2:1


Последни 5 изиграни срещи:

Челси:

16 януари Челси - Съндърланд 7:2 (Висша лига)
23 януари Престън НЕ - Челси 0:2 (ФА Къп)
27 януари Челси - Бирмингам 3:0 (Висша лига)
30 януари Бърнли - Челси 1:2 (Висша лига)
02 февруари Хъл Сити - Челси 1:1 (Висша лига)

Арсенал:

17 януари Болтън - Арсенал 0:2 (Висша лига)
20 януари Арсенал - Болтън 4:2 (Висша лига)
24 януари Стоук Сити - Арсенал 3:1 (ФА Къп)
27 януари Астън Вила - Арсенал 0:0 (Висша лига)
31 януари Арсенал - Манчестър Юнайтед 1:3 (Висша лига)


Досегашни срещи:
Челси - Арсенал

150 мача
60 победи за Арсенал
44 равенства
46 победи за Челси
Голова Разлика: 215:190 за Арсенал

През този сезон:
29 ноември Арсенал - Челси 0:3 (Висша лига)


Коефициенти от bet365:
Челси - 1.80
Равен - 3.60
Арсенал - 4.50

ПЛАМЕН ПЕНКОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
272