Евертън ще измъкне само точка от Сейнт Мери


П. Пенков

Евертън ще измъкне само точка от Сейнт Мери

Саутхемптън - Евертън
Стадион: "Сейнт Мери", Саутхемптън
Дата: 15.08.2015г.
Час: 14:45
Съдия: Майкъл Оливър

В ранния сблъсък от втория кръг на английската Висша лига, Саутхемптън приема Евертън на стадион "Сейнт Мери". Последният път, когато тези два тима премериха сили един срещу друг беше на 4-ти април тази година, като "карамелите" спечелиха с 1:0 на "Гудисън Парк", благодарение на Фил Ягиелка. Миналият уикенд не беше особено благодатен за двата отбора, които инкасираха по точка в първите си сблъсъци от новата кампания, като съотвено Саутхемптън се добра до равенството 2:2 при визитата на Нюкасъл, докато Евертън определено беше изненадан неприятно от новака Уотфорд, като и тази среща завърши при същия резултат. 

Помощник-треньорът на "светците" Ервин Куман заяви, че не е останал доволен от слабата реализация на неговите момчета, които са притежавали възможността да спечелят напълно заслужено този сблъсък.

"Емоциите ми са смесени след тази среща. В началото имахме известни затруднения, след което отбелязахме прекрасен гол, но те отново се върнаха в мача. Ако погледнете последните 10 минути, ще забележите, че ние трябваше да спечелим тази среща. Пред Садио Мане имаше не няколко прекрасни възможности, но той не успя да оцели вратата. Справихме се на ниво, но в крайна сметка всичко се отнася до попаденията. Трябваше да отбележим повече, но това е футбола," заяви Куман. 

От своя страна мениджърът на Евертън пък похвали своите играчи за добрия старт на сезона, като съсредоточи думите си главно върху дуото Стоунс и Коне, което опрделено изигра вълнуващи 90 минути. 

"Мисля, че Джон беше изключителен. Може би понякога съм предубеден, но когато го видя на терена се чувствам в безопастност. Той заедно с Фил Ягиелка изградиха разбиране и партньорство помежду си, което мисля, че ще трае доста дълъг период от време. Джоунс е много силен за годините си, като понякога е трудно да определиш точната му възраст, ако не си запознат предварително," разкри Мартинес след равенството 2:2 с Уотфорд. 

Мениджърът на Саутхемптън Роналд Куман вероятно ще заложи на същите стартови 11, които взеза участие срещу Нюкасъл в пилотния кръг от кампанията. Лятното попълнение на клуба Жорди Класие ще трябва да почака още 2-3 седмици преди да направи дебюта си във Висшата лига, тъй като все още изпитва болки от травма, получена по време на двубой с тима до 21 години. Срещата с Евертън може да се окаже и твърде скорошна за Райън Бертранд, който не е напълно възстановен, докато съотборниците му Фрейзър Форстър и Флорин Гардос са дългосрочно отсъстващи. Стивън Колкуър пък ще пропусне следващите две седмици, поради инфекция на синусите. 

Колкото до Евертън, то Роберто Мартинес ще се надява на най-доброто, за да може да разчита на Мухамед Бешич и Жерар Деулофеу при гостуването на "светците". Брендън Галоуей се очаква да запази място си на левия фланг, след като Лейтън Бейнс ще бъде аут в продължение на три месеца, като ще се подложи на операция на глезена. Кевин Миралас заяви, че се чувства възстановен, но вероятно крайното решение за неговото участие ще бъде взето минути преди началото на срещата. "Карамелите" със сигурност ще отпътуват от Ливърпул без контузените - Айдън МакГийди, Дарън Гибсън, Тони Хибърт, Стивън Пиенар и Лейтън Бейнс.

Прогноза: Саутхемптън - Евертън 1:1

Последни 5 изиграни срещи:

Саутхемптън:

23 юли Фейенорд - Саутхемптън 0:3 (Приятелска среща)
30 юли Саутхемптън - Витес 3:0 (Лига Европа)
02 август Саутхемптън - Еспаньол 1:1 (Приятелска среща)
06 август Витес - Саутхемптън 0:2 (Лига Европа)
09 август Нюкасъл - Саутхемптън 2:2 (Висша лига)

Евертън:

26 юли Хартс - Евертън 1:3 (Приятелска среща)
28 юли Дънди ФК - Евертън 0:2 (Приятелска среща)
01 август Лийдс - Евертън 2:0 (Приятелска среща)
02 август Евертън - Виляреал 1:2 (Приятелска среща)
08 август Евертън - Уотфорд 2:2 (Висша лига)

Досегашни срещи:

Саутхемптън - Евертън

92 срещи
27 победи за Саутхемптън
20 равенства
45 победи за Евертън
Голова Разлика: 153:103 за Евертън 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
202