Сити ще се отърси от загубата срещу Манчестър Юнайтед


.

Сити ще се отърси от загубата срещу Манчестър Юнайтед

Манчестър Сити - Портсмут
Стадион: "Ийстленд", Манчестър
Час: 15:30
Съдия: Мартин Аткинсън


Днес от 15:30 на стадион "Сити ъф Манчестър" отбора на "гражданите" приема този на Портсмут в мач от 24-ят кръг на Висшата английска лига.

Манчестър Сити заемат 7-та позиция във временното класиране в Премиершип с 38 събрани точки. Те записаха през сезона досега 10 победи, 8 равенства и 3 загуби. Тима не успя да продължи в борбата за спечелването на "Карлинг Къп" след като загуби в втората среща като гост от отбора на Манчестър Юнайтед с 3:1. Първата среща завърши с победа за Манчестър Сити, което направиха тази загуба още по-трудна за приемане.

Хубавото в отбора на Роберто Манчини, е че те успяха да се класират за осминафиналите на "Купата на английската асоциация" или по-позната като "ФА Къп" след като победи при гостуването си на Скънтроп с 2:4.

За разлика от тях тима на Портсмут се намира в много лошо положение. Те заемат последната 20-та позиция в класирането с актив от 15 точки и на 6 точки от 17-ят Уувърхемптън. Те успяха да продължат участието си в борбата за "ФА Къп" след победа над "черните котки" с 2:1, но надали ще успеят да победят и в следващият кръг. Като цяло този сезон не протича както трябва за тима и най-вероятно на края на шампионата ще трябва да се разделят с мястото си в елита на Англия.

Националът на Кот Д'Ивоар и футболист на Манчестър Сити Коло Туре ще е на разположение на Роберто Манчини след като се завърна от "Купата на Африка".

Бившият халф на Арсенал Патрик Виера остава извън игра заради лека контузия, което ни дава надежди, че ще можем да го видим в игра срещу Хъл Сити.

Бенджани може да не вземе участие в днешният двубой след като беше строго спряган за трансфер в Съндърланд докато Робиньо се присъедини към Сантош под наем.

Мениджъра на гостите от Помпи Авраам Грант е готов да посрещне халфът Джейми О'Хара. Той се завърна на "Фратън Парк" под наем от Тотнъм до края на сезона.

Портсмут все още очакват  да се върнат в състава - Кану, Белхадж и Йебда, който бяха заети с турнира на "черният континент".

Томи Смит и Папа Диоп са аут за днешната среща докато Дейвид Нюгънт се връща в състава след като договора му с Бърнли изтече.

Очаквам сигурно победа за играчите на Роберто Манчини с резултат 3:0. Те ще искят да се отттърсят от загубата срещу Манчестър Юнайтед в полуфиналния мач от турнира "Карлинг Къп", а най-добрият начин да направят това е с една убедителна победа над тима на Портсмут.

Прогноза: Манчестър Сити - Портсмут 3:0

Последни 5 изиграни срещи:

Манчестър Сити:

11 януари Манчестър Сити - Блекбърн 4:1 (Висша лига)
16 януари Евъртън - Манчестър Сити 2:0 (Висша лига)
19 януари Манчестър Сити - Манчестър Юнайтед 2:1 (Карлинг Къп)
24 януари Скънторп - Манчестър Сити 2:4 (ФА Къп)
27 януари Манчестър Юнайтед - Манчестър Сити 3:1 (Карлинг Къп)

Портсмут:

30 декември Портсмут - Арсенал 1:4 (Висша лига)
02 януари Портсмут - Ковънтри 1:1 (ФА Къп)
12 януари Ковънтри - Порстмут 1:2 сл. прод. (ФА Къп)
23 януари Портсмут - Съндърланд 2:1 (ФА Къп)
26 януари Портсмут - Уест Хем 1:1 (Висша лига)


Досегашни срещи:
Манчестър Сити - Портсмут

63 мача
28 победи за Манчестър Сити
13 равенства
22 победи за Портсмут
Голова Разлика: 112:93 за Манчестър Сити

През този сезон:
30 август Портсмут - Манчестър Сити 0:1 (Висша лига)


Коефициенти от bet365:
Манчестър Сити - 1.28
Равен - 5.00
Портсмут - 13.00


ПЛАМЕН ПЕНКОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
160