Астън Вила ще вземе точка от Сейнт Мери


П. Пенков

Астън Вила ще вземе точка от Сейнт Мери

Саутхемптън - Астън Вила
Стадион: "Сейнт Мери", Саутхемптън
Дата: 16.05.2015г.
Час: 14:45
Съдия: Робърт Мадли


В събота от 14:45 Саутхмемптън и Астън Вила ще открият 37-я кръг от английската Висша лига с двубой помежду си на стадион "Сейнт Мери". Последният път, когато те се срещнаха отново беше на 24 ноември миналта година, като и двата тима си поделиха по точка, завършвайки при равенство 1:1 на "Вила Парк". В момента съставът на Роналд Куман заема седмата позиция в подреждането, притежавайки актив от 57 точки, като тима все още шанс за завършване на последното място, даващо право на участие в турнира Лига Европа. Астън Вила пък все още не си е гарантирал оставане в елита, поради факта, че се намира на 14-та позиция с 38 точки, само на 4 точки пред Хъл Сити, който е първия тим в зоната на изпадащите.

Краят на този сезон определено не се хареса никак на феновете на Саутхемптън, поради това, че тима сериозно занижи представянето си през последните няколко седмици. В последните си шест мача воденият от Роналд Куман състав постигна едва 1 победа, 1 равенство и цели 4 загуби. Миналият уикенд "светците" отново срещнаха трудности, като този път те не успяха да вземат точки от гостуването си на Лестър Сити и претърпяха поражение с 2:0. Това беше второто поредно за тима, след като пък в миналия кръг Саутхемптън загуби с 2:1 от Съндърланд на "Стейдъм ъф Лайт".

Астън Вила пък има две сериозни изпитания пред себе си в края на тази кампанията. Едната от тях е гарантиране на оставането на тима в елита на английския футбол, като "бирмингамци" имат добри шансове да сторят това. Другата цел пред съставът на Тим Шерууд е финала на ФА Къп срещу Арсенал, който ще се състои в края на този месец. От 4-ти април насам Вила успя да зарадва феновете си с добро представяне, постигайки победи над Тотнъм Евертън и Уест Хем. Естествено имаше и не толкова добри резултати, катозагубите от Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити, както и равенството 3:3 у дома срещу Куинс Парк Рейнджърс.

Мениджърът на домакините Роналд Куман продължава да има доста сериозни проблеми с контузени футболисти, като това са - Джей Родригес, Емануел Маюка, Фрейзър Форстър, Дусан Тадич и Морган Шнайдерлен.

За Астън Вила Крис Хърд, Нейтън Бейкър и Кийрън Кларк продължават да се възностанояват от травмите си, а Либор Козак ще бъде подложен на късен фитнес тест.

Прогноза: Саутхемптън - Астън Вила 1:1

Последни 5 изиграни срещи:

Саутхемптън:

11 април Саутхемптън - Хъл Сити 2:0 (Висша лига)
18 април Стоук Сити - Саутхемптън 2:1 (Висша лига)
25 април Саутхемптън - Тотнъм 2:2 (Висша лига)
02 май Съндърланд - Саутхемптън 2:1 (Висша лига)
09 май Лестър - Саутхемптън 2:0 (Висша лига)

Астън Вила:

11 април Тотнъм - Астън Вила 0:1 (Висша лига)
19 април Астън Вила - Ливърпул 2:1 (ФА Къп)
25 април Манчестър Сити - Астън Вила 3:2 (Висша лига)
02 май Астън Вила - Евертън 3:2 (Висша лига)
09 май Астън Вила - Уест Хем 1:0 (Висша лига)

Досегашни срещи:

Саутхемптън - Астън Вила

72 срещи
22 победи за Саутхемптън
22 равенства
28 победи за Астън Вила
Голова Разлика: 97:86 за Астън Вила

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
321