Джерард ще поведе Ливърпул към успех над КПР


П. Пенков

Джерард ще поведе Ливърпул към успех над КПР

Ливърпул - КПР
Стадион: "Анфийлд", Ливърпул
Дата: 02.05.2015г.
Час: 17:00
Съдия: Мартин Аткинсън


В събота от 17:00 часа Ливърпул приема Куинс Парк Рейнджърс на стадион "Анфийлд" в двубой от 35-я кръг от английската Висша лига. "Мърсисайдци" са пети във временното подреждане с актив от 58 точки, изоставайки на 7 пункта от четворката, в която последно попада Манчестър Юнайтед. "Обръчите" пък се борят за оцеляването си в елита през този сезон, като засега са предпоследни в подреждането с 27 точки, като 4 са нужни на тима, за да заеме място извън опасната зона.

Съставът на Брендън Роджърс желае да попадне в Топ 4 на Висшата лига в края на кампанията, което ще осигури възможно участие на отбора в груповата фаза на Шампионска лига. Това обаче може да се случи доста трудно и то единствено при грешка от страна на "червените дяволи". Причината Ливърпул да се раздели с тази своя мечта, поне на този етап, е слабото представяне през последния месец, в който тима загуби с 4:1 от Астън Вила, регистрира нулево равенство при гостуването на Уест Бромич, а преди няколко дни отново загуба - този път при гостуването на Хъл Сити с 1:0.

Съставът на Крис Рамзи успя да подобри представянето си през последните 5 кръга, в които Куинс Парк Рейнджърс постигна 1 победа, 2 равенства и 2 загуби. Успехът за "обръчите" беше постигнат в началото на месец април, когато те надиграха УЕст Бромич Алибън като гости с убедителното 4:1. Равенставата за тима пък бяха регистирани съответно при двубоите с Астън Вила и Уест Хем, а двете поражения им бяха нанесени съответно с 2:1 от Евертън и с 1:0 от Челси.

Много е вероятно Брендън Роджърс да промени игровата схема на тима предвид слабото представяне, като ще заложи в отбрана на четирима бранители. Това се очаква да бъдат Морено, Шкъртел, Ловрен и Джан. Контузени за "мърсисайдци" остават Мамаду Сако, Даниел Стъридж, Джон Фланагън и Марио Балотели.

За Куинс Парк Рейнджърс аут са Форлен, Варгас, Фърдинанд и Зарате. Добра новина пък е завръщането в играна Сук-Йонг и Тарабт, а Лерой Фер е много вероятно да фигура след стартовите избраници на мениджъра Крис Рамзи.

Прогноза: Ливърпул - Куинс Парк Рейнджърс 2:0

Последни 5 изиграни срещи:

Ливърпул:

08 април Блекбърн - Ливърпул 0:1 (ФА Къп)
13 април Ливърпул - Нюкасъл 2:0 (Висша лига)
19 април Астън Вила - Ливърпул 2:1 (ФА Къп)
25 април Уест Бромич - Ливърпул 0:0 (Висша лига)
28 април Хъл Сити - Ливърпул 1:0 (Висша лига)

КПР:

22 март КПР - Евертън 1:2 (Висша лига)
04 април Уест Бромич - КПР 1:4 (Висша лига)
07 април Астън Вила - КПР 3:3 (Висша лига)
12 април КПР - Челси 0:1 (Висша лига)
25 април КПР - Уест Хем 0:0 (Висша лига)

Досегашни срещи:

Ливърпул - КПР

50 срещи
34 победи за Ливърпул
8 равенства
8 победи за КПР
Голова Разлика: 85:45 за Ливърпул

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
227