Астън Вила ще си тръгне без точка от Етихад


П. Пенков

Астън Вила ще си тръгне без точка от Етихад

Манчестър Сити - Астън Вила
Стадион: "Етихад", Манчестър
Дата: 25.04.2015г.
Час: 19:30
Съдия: Майк Дийн


В късният сблъсък от съботния ден в английската Висша лига, Манчестър Сити се изправя срещу Астън Вила на стадион "Етихад". Съставът на Мануел Пелегрини продължава да мечтае за по-предна позиция във временното класиране, след като за момента е четвърти са актив от 64 точки, изоставайки само на 2 точки от втория Арсенал. Този на Тим Шерууд пък има за цел да гарантира участието си в елита на английския футбол и през следващата кампания, като засега Астън Вила е 15-ти, но в действителност само 4 пункта делят тима от зоната на изпадащите.

Формата на "гражданите" значително се понижи през последните няколко седмици. В средата на миналия месец те регистираха неочаквана загуба с 1:0 при гостуването си на Бърнли, но седмица по-късно се реваншираха, побеждавайки класически Уест Бромич Алибиън. Радостта на сините фенове обаче трябваше отново да бъде прекъсната, след като Кристъл Палас и Манчестър Юнайтед успяха да надиграят "гражданите" съответно с 2:1 и 4:2. Едва на 19 април Сити си припомни вкуса на победата, надигравайки Уест Хем с 2:0 на "Етихад".

Астън Вила от своя страна постигна 2 победи, 1 равенство и 2 загуби в последните си 5 двубоя от Висшата лига. "Бирмингамци" успяха да вземат три точки съответно при гостуванията си на Съндърланд и Тотнъм, но пък срещнаха трудности срещу Суонзи Сити и Манчестър Юнайтед. Срещу Куинс Парк Рейнджърс пък тима на Тим Шерууд регистрира голово равенство, завършвайки 3:3 на "Вила Парк" срещу "обръчите". Въпреки не дотам все още гарантираното участие на Вила във Висшата лига и през новия сезон, едно нещо със сигурност отбора успя да си осигури. Това е участието на финала във ФА Къп, където ще премери сили с Арсенал. Това стана благодарение на победата с 2:1 над Ливърпул, която постигна Астън Вила преди седмица.

Добра новина за Манчестър Сити ще бъде завръщането в игра отново на Самир Насри и Вилфред Бони. Давид Силва пък ще бъде може да бъде включен състава, въпреки травамата, която получи преди седмица. Аут със сигурност остават Йоветич и Компани, а Милнър и Клиши са под въпрос.

Проблемите на Астън Вила с отсъстващи играчи продължават да бъдат доста сериозни, като контузени са Хърд, Хътън, Бейкър, Кларк, Сисоко, Сендерос и Козак.

Прогноза: Манчестър Сити - Астън Вила 2:0

Последни 5 изиграни срещи:

Манчестър Сити:

18 март Барселона - Манчестър Сити 1:0 (Шампионска лига)
21 март Манчестър Сити - Уест Бромич 3:0 (Висша лига)
06 април Кристъл Палас - Манчестър Сити 2:1 (Висша лига)
12 април Манчестър Юнайтед - Манчестър Сити 4:2 (Висша лига)
19 април Манчестър Сити - Уест Хем 2:0 (Висша лига)

Астън Вила:

21 март Астън Вила - Суонзи 0:1 (Висша лига)
04 април Манчестър Юнайтед - Астън Вила 3:1 (Висша лига)
07 април Астън Вила - КПР 3:3 (Висша лига)
11 април Тотнъм - Астън Вила 0:1 (Висша лига)
19 април Астън Вила - Ливърпул 2:1 (ФА Къп)

Досегашни срещи:

Манчестър Сити - Астън Вила

166 срещи
69 победи за Манчестър Сити
40 равенства
57 победи за Астън Вила
Голова Разлика: 263:240 за Манчестър Сити

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
212