Ливърпул ще постигне същия резултат както през октомври


П. Пенков

Ливърпул ще постигне същия резултат както през октомври

Уест Бромич - Ливърпул
Стадион: "Дъ Хауторнс", Уест Бромич
Дата: 25.04.2015г.
Час: 17:00
Съдия: Роджър Ийст


В събота от 17:00 часа Ливърпул гостува на Уест Бромич Алибън в двубой от 34-я кръг на английската Висша лига. Съставът на Брендън Роджърс се отдалечи доста от четворката, като за момента "мърсисайдци" са пети в подреждането с актив от 57 точки, изоставайки на 7 точки зад първия отбор в Топ 4 - Манчестър Сити. Този на Тони Пулис пък притежава комфортна преднина от зоната на изпадащите, заемайки 13-та позиция с 8 точки пред Лестър Сити, който е първия тим в опасната зона. Уест Бромич и Ливърпул вече се изправиха един срещу друг през настоящата кампания, като това се случи на 10 октомври миналата година. Тогава "червените" спечелиха на "Анфийлд" с 2:1, благодарение на попаденията на Лалана и Хендерсън. Относно моментната форма на тези два съперник, то "свраките" преди седмица постигнаха първата си победа от три кръга насам, побеждавайки Кристъл Палас с 2:0 като гост. Преди тези три спечелени точки Албиън беше изпаданал в серия от три поредни загуби - съответно от Манчестър Сити, Куинс Парк Рейнджърс и Лестър Сити. Колкото до Ливърпул, то "мърсисайдци" също сложиха край на лош период, след като победиха Нюкасъл с 2:0 и по този начин припомниха, че могат да печелят точки, след загубите от Манчестър Юнайтед и Арсенал. За съжаление на техните фенове обаче, тима не успя да продължи напред във ФА Къп, губейки миналия уикенд с 2:1 от Астън Вила.

За Уест Бромич Крейг Доусън се очаква да бъде под въпрос за предстоящото домакинство на Ливърпул, след като миналата седмица беше принуден да напусне двубоя с Кристъл Палас, поради контузия в коляното. Неговият съотборник Юсуф Мулумбу продължава да изтърпява наказание, а Бен Фостър се възстановява от контузия.

Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс няма да може да разчита със сигурност на трима свои футболисти, като това са контузените Мамаду Сако, Даниел Стъридж и Лукас Лейева. В допълнение Адам Лалана е под въпрос, като вероятно ще бъде подложен на късен фитнес тест.

Прогноза: Уест Бромич - Ливърпул 1:2

Последни 5 изиграни срещи:

Уест Бромич:

14 март Уест Бромич - Стоук Сити 1:0 (Висша лига)
21 март Манчестър Сити - Уест Бромич 3:0 (Висша лига)
04 април Уест Бромич - КПР 1:4 (Висша лига)
11 април Уест Бромич - Лестър 2:3 (Висша лига)
18 април Кристъл Палас - Уест Бромич 0:2 (Висша лига)

Ливърпул:

22 март Ливърпул - Манчестър Юнайтед 1:2 (Висша лига)
04 април Арсенал - Ливърпул 4:1 (Висша лига)
08 април Блекбърн - Ливърпул 0:1 (ФА Къп)
13 април Ливърпул - Нюкасъл 2:0 (Висша лига)
19 април Астън Вила - Ливърпул 2:1 (ФА Къп)

Досегашни срещи:

Уест Бромич - Ливърпул

141 срещи
37 победи за Уест Бромич
39 равенства
65 победи за Ливърпул
Голова Разлика: 210:154 за Ливърпул

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
209