Ще успее ли Ливърпул да надиграе Нюкасъл?


П. Пенков

Ще успее ли Ливърпул да надиграе Нюкасъл?

В понеделник вечер Ливърпул приема Нюкасъл на стадион "Анфийлд" в последна среща от 32-я кръг на английската Висша лига. Домакините са пети във временното подреждане, притежавайки актив от 54 точки и изостават на 7 пункта от четвъртия Манчестър Сити. Съставът на Джон Карвър пък ще има за цел да продължи да се отдалечава от опасната зона, като в момента "свраките" са 13-ти с 35 точки, с 9 пункта в повече от Куинс Парк Рейнджърс, който е първия тим в зоната на изпадащите. Съставът на Брендън Роджърс има за какво да си връща на Нюкасъл, след като първата среща между тези двата тима през този сезон беше загубена от "червените" с 1:0 на "Сейнт Джеймсис Парк".

В края на миналия месец Ливърпул сложи край на успешната си серия от пет поредни победи във Висшата лига, губейки у дома с 2:1 от вечния си съперник Манчестър Юнайтед. Седмица и половина след двубоят с "червените дяволи" Ливърпул претърпя ново поражение, като този път не успя да се протипостави на Арсенал и загуби гостуването си на "Емирейтс" с 4:1. Единствената добра новина за червените феновете беше победата във ФА Къп над Блекбърн Роувърс 1:0, която осигури участието на Ливърпул в 1/2-финалите на турнира ФА Къп.

Нюкасъл пък ще се опита да подобри представянето си в понеделник вечер и да зарадва феновете си с точки, въпреки че се изправя срещу сериозен противник и като гост. Съставът на Джон Карвър се намира в определено тежък период, след като "свраките" загубиха в последните си четири срещи от Висшата лига. Последното от тези поражения беше преди седмица, когато Съндърланд нанесе общо 14-та загуба на Нюкасъл през настоящата кампания. Колкото до последната победа на "свраките" в първенството, то тя беше в края на февруари над Астън Вила с 1:0.

Ливърпул има все по-сериозни проблеми с контузени играчи преди срещата с Нюкасъл, след като стана ясно, че Мамаду Сако и Даниел Стъридж получиха травми след победата с 1:0 над Блекбърн. Брадли Джоунс и Джордън Айб със сигурност ще пропуснат срещата, тъй като лекуват травми, а Мартин Шкъртел и Стивън Джерард изтърпяват наказания. Адъм Лалана и Марио Балотели пък ще бъдат подложени на късни медицински тестове.

Мениджърът на Нюкасъл Джон Карвър също има сериозни проблеми с контузени или наказани футболисти. Де Йонг, Тейлър, Дъмет, Тиоте, Хайдара и Алнуик са аут, намирайки се в лазарета, а Демба Сисе и Колочини са наказани.

Прогноза: Ливърпул - Нюкасъл 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
192