Арсенал ще продължи да диша във врата на Челси


П. Пенков

Арсенал ще продължи да диша във врата на Челси

Бърнли - Арсенал
Стадион: "Търф Муур", Бърнли
Дата: 11.04.2015г.
Час: 19:30
Съдия: Майк Дийн


В последна среща от съботния ден от 32-я кръг в английската Висша лига, Арсенал гостува на стадион "Търф Муур", където ще се изправи срещу Бърнли в битка за три точки. Съствът на Арсен Венгер вече успя да надигра "виненочервените" през настоящата кампания, като това се случи на 1 ноември миналата година, когато Арсенал постигна класическа победа с 3:0 на "Емирейтс". В настоящия етап от сезона Арсенал заема втората позиция, оставайки на седем точки зад лидера Челси, докато Бърнли ще се бори за оцеляването си, след като засега е предпоследен с едва 26 спечелени пункта.

Съставът на Шон Дайк успя да натрупа ценни четири точки в последните няколко кръга, които върнаха отново надеждата на феновете за спасение на клуба и оставане в елита и през следващия сезон. На 14 март Бърнли изненада доста футболни фенове, постигайки победа с 1:0 над Манчестър Сити, но не мина много време до поредната загуба на тима, който само седмица след успеха на "гражданите" загби с 2:0 гостуването си на Саутхемптън. Едва през миналия уикенд Бърнли припомни за това, на което е способен, успявайки да измъкне равенство и точка при домакинството си на Тотнъм, завършило при резултат 0:0. До края на сезона Бърли има двубои предимно със съперници от долната част на таблицата - Евертън, Лестър Сити, Уест Хем, Хъл Сити, Стоук Сити и Астън Вила.

Арсенал от своя страна ще има за цел до края на сезона да продължава да се бори за заемане на лидерската позиция в подреждането, въпреки комфортната преднина на Челси. Освен това обаче "артилерситите" пазят шансове и за триумф във ФА Къп, след като отбора продължава участието си в тази надпреварата, като на 18 март Арсенал ще се изправи срещу Рединг в полуфинален двубой от турнира. Колкото до Висшата лига, то там "лондончани" се намира в много добра серия от 7 поредни победи. Преди седмица Арсенал поднесе нов подарък на феновете си, побеждавайки с убедителното 4:1 Ливърпул на собствения си "Емирейтс".

Мениджирът на Бърнли Шон Дайк е много вероятно да заложи на същите титулярни футболисти, които той предпочете при домакинството на Тотнъм минали уикенд. Кевин Лонг и Диън Марни продължават да лекуват травми, следователно ще пропуснат двубоя с Арсенал, докато Матю Тейлър все още не се намира в оптимална физическа кондиция, поради което ще бъде подложен на късни медицински прегледи.

Добра новина за феновете на Арсенал ще бъде завръщането в игра отново на Артета и Дебюши още този уикенд, но за съотборника им Джак Уилшър не може да се твърди същото, като вероятно той ще стори това в предстоящия двубой с Рединг от ФА Къп. Арън Рамзи и Войчех Шчесни би трябвало да излязат титуляри, докато Арсен Венгер не би трябвало да рискува със състоянието на Алекс Окслейд-Чембърлейн.

Прогноза: Бърнли - Арсенал 1:3

Последни 5 изиграни срещи:

Бърнли:

28 февруари Бърнли - Суонзи 0:1 (Висша лига)
04 март Ливърпул - Бърнли 2:0 (Висша лига)
14 март Бърнли - Манчестър Сити 1:0 (Висша лига)
21 март Саутхемптън - Бърнли 2:0 (Висша лига)
05 април Бърнли - Тотнъм 0:0 (Висша лига)

Арсенал:

09 март Манчестър Юнайтед - Арсенал 1:2 (ФА Къп)
14 март Арсенал - Уест Хем 3:0 (Висша лига)
17 март Монако - Арсенал 0:2 (Шампионска лига)
21 март Нюкасъл - Арсенал 1:2 (Висша лига)
04 април Арсенал - Ливърпул 4:1 (Висша лига)

Досегашни срещи:

Бърнли - Арсенал

99 срещи
33 победи за Бърнли
21 равенства
45 победи за Арсенал
Голова Разлика: 174:131 за Арсенал

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
198