Юнайтед и Арсенал няма да се победят на Олд Трафорд


И. Ангелов

Юнайтед и Арсенал няма да се победят на Олд Трафорд

Манчестър Юнайтед - Арсенал
Стадион: "Олд Трафорд", Манчестър
Дата: 09.03.2015г.
Час: 21:45
Съдия: Майкъл Оливър

Без съмнение това ще е срещата на кръга във ФА Къп, след като на "Олд Трафорд" във фазата на четвърт-финалите се срещат два от останалите фаворита в най-старото състезание във футбола. До момента на срещата - понеделник, има голяма възможност всеки от останалите полу-финалисти да е вече ясен.

Момчетата на Луис ван Гаал не впечатляват с футбола, който той опитва да наложи в отбора си откакто пое волана тази година. Той обаче показа, че може да трупа резултати и напоследък не се свени да прави големи промени на почивката за промяна на играта. Още повече, липсата на лошия консуматор на повечето от положенията на тима - Робин ван Перси, позволи на капитана Уейн Рууни да заеме типичната си позиция в атака, което пък донесе поредни победи в период на спад на формата. Сега този отбор изглежда способен да причини неприятности на всеки от отборите в челото на Висшата лига.

Отборът на Арсен Венгер изглежда се намира в по-добрата форма понастоящем, но ще трябва да се справи с игра пред чужда публика, която жадува от над 10 години за триумф във ФА Къп. Впрочем, това е и единствения турнир, който Уейн Рууни не е спечелил на клубно ниво с Манчестър Юнайтед, затова и капитанът отново ще води с пример своите колеги от върха на атаката.

През седмицата Юнайтед стигна трудно до минимална победа срещу Нюкасъл, но Ван Гаал нямаше проблеми с начина, по който спечели точките. Основната тема след тази среща стана инцидентът между Джони Евънс и Папис Сисе, които могат да получат големи наказания от ФА. 

Само Ван Перси е контузен в отбора на Юнайтед, затова Фалкао, Мата и Фелаини ще се надяват на титулярно място. 

По отношение на Арсенал, Габриел Паулища бе принуден да напусне игра в последната среща на тима през седмицата, като стана ясно, че травмата в бедрото ще го лиши от участие тук. Вероятно Пер Мертезакер и Лоран Косчелни ще са в сърцето на отбраната. Аарън Рамзи може да се завърне в състава. Абу Диаби, Микел Артета, Матю Дебюши, Джак Уилшър и Матю Фламини са контузени.

След нов вкаран гол преди дни, Оливие Жиру вероятно ще води атаката на гостите, което ще постави завръщането на Дани Уелбек на "Олд Трафорд" на заден план и вероятно той ще се появи като резерва в процеса на срещата. 

Юнайтед не показва красива игра, но постига важни резултати при Ван Гаал. Обикновено тимът играе по-добре срещу по-силна опозиция, а с наличието на Мата и Ерера в игра отборът успява да задържа повече кълбото. Това може да е удобно за Арсенал, който типично действа с бързи контри. В случая вероятно ни очаква среща с доста голове, след като гостите успяват да вкарат поне 2 гола в 8 от последните 9 мача във ФА Къп.

Прогноза: Манчестър Юнайтед - Арсенал 2:2

 

Последни 5 изиграни срещи:

Манчестър Юнайтед:

11 февруари Манчестър Юнайтед - Бърнли 3:1 (Висша лига)
16 февруари Престън - Манчестър Юнайтед 1:3 (ФА Къп)
21 февруари Суонзи - Манчестър Юнайтед 2:1 (Висша лига)
28 февруари Манчестър Юнайтед - Съндърланд 2:0 (Висша лига)
04 март Нюкасъл - Манчестър Юнайтед 0:1 (Висша лига)

Арсенал:

15 февруари Арсенал - Мидълзбро 2:0 (ФА Къп)
21 февруари Кристъл Палас - Арсенал 1:2 (Висша лига)
25 февруари Арсенал - Монако 1:3 (Шампионска лига)
01 март Арсенал - Евертън 2:0 (Висша лига)
04 март КПР - Арсенал 1:2 (Висша лига)

Досегашни срещи:

Манчестър Юнайтед - Арсенал

219 срещи
93 победи за Манчестър Юнайтед
48 равенства
78 победи за Арсенал
Голова Разлика: 336:307 за Манчестър Юнайтед

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
192