Дерби между Ливърпул и Сити в неделния следобед


П. Пенков

Дерби между Ливърпул и Сити в неделния следобед

Ливърпул - Манчестър Сити
Стадион: "Анфийлд", Ливърпул
Дата: 01.03.2015г.
Час: 14:00
Съдия: Марк Клатънбърг


В първият неделен сблъсък от 27-я кръг в английската Висша лига, Ливърпул приема Манчестър Сити на стадион "Анфийлд" от 14:00 часа. Съставът на Брендън Роджърс успя да стаблизира представянето си през последните няколко седмици в английското първенство, като статистика също потвърждава това, след кат последната загуба на "мърсисайдци" е била на 14 декември миналата година при визита на Манчестър Юнайтед. От тогава насам отбора е постигнал 7 победи и 3 равенства, като в последния си мач, който беше миналия уикенд, Ливърпул надигра Саутхемптън с 2:0 като гост. За съжаление на техните фенове обаче, "червените" отпаднаха от турнира Лига Европа на етап 1/16-финали, след като ролетката на дузпи определи съперника им Бешикташ да продължи напред в надпреварата.

Добра новина за Ливърпул може да бъде завръщането в игра на Джерард, Хендерсън и Сако, който пропуснаха двубоя в четвъртък вечер, тъй като все още не бяха възстановени от травмите си. Брадли Джоунс, Лукас Лейва и Джон Фланагън със сигурност остават аут.

Колкото до Манчестър Сити, то "гражданите" продължават да преследват лидерската позиция, заемана от Челси с актив от 60 точки, която се явява само на 5 точки пред "светлосините". Съставът на Мануел Пелегрини претърпя тежък период в края на януари и началото на месец февруари. Тогава Манчестър Сити претърпя домакинска загуба с 2:0 от Арсенал, последвана от равенства срещу Челси и Хъл Сити. Едва на 11 февруари Сити успя да добави три точки към актива си, надигравайки Стоук Сити с 4:1 на "Британия Стейдиъм", а по-късно и разгромявайки Нюкасъл с 5:0 на "Етихад". Колкото до участието на тима в Шампионска лига, то "гражданите" претърпяха минимална загуба у дома с 2:1 от Барселона, като по този начин намалиха шансовете си за реванша от 1/8-финалната фаза на турнира.

Мениджърът на гостите Мануел Пелегрини ще може да разчита на абсолютно всички свои футболисти при визита на Ливърпул, след като никой от тях не е наказан или страда от контузия. Яя Туре пък се завръща в игра, след като пропусна двубоя преди седмица, поради наказание.

Прогноза: Ливърпул - Манчестър Сити 1:1

Последни 5 изиграни срещи:

Ливърпул:

10 февруари Ливърпул - Тотнъм 3:2 (Висша лига)
14 февруари Кристъл Палас - Ливърпул 1:2 (ФА Къп)
19 февруари Ливърпул - Бешикташ 1:0 (Лига Европа)
22 февруари Саутхемптън - Ливърпул 0:2 (Висша лига)
26 февруари Бешикташ - Ливърпул 1:0 - 5:4 сл. дузпи (Лига Европа)

Манчестър Сити:

31 януари Челси - Манчестър Сити 1:1 (Висша лига)
07 февруари Манчестър Сити - Хъл Сити 1:1 (Висша лига)
11 февруари Стоук Сити - Манчестър Сити 1:4 (Висша лига)
21 февруари Манчестър Сити - Нюкасъл 5:0 (Висша лига)
24 февруари Манчестър Сити - Барселона 1:2 (Шампионска лига)

Досегашни срещи:

Ливърпул - Манчестър Сити

170 срещи
82 победи за Ливърпул
44 равенства
44 победи за Манчестър Сити
Голова Разлика: 299:223 за Ливърпул

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
245