Арсенал ще се справи трудно с лондонските орли


П. Пенков

Арсенал ще се справи трудно с лондонските орли

Кристъл Палас - Арсенал
Стадион: "Селхърст Парк", Лондон
Дата: 21.02.2015г.
Час: 17:00
Съдия: Марк Клатънбърг


В Лондонското дерби от 26-я кръг от английската Висша лига, Кристъл Палас и Арсенал се изправят един срещу друг на "Селхърст Парк" в събота от 17:00 часа. Последният път, когато тези два отбора се срещнаха беше през средата на месец август миналата година, когато водения от Арсен Венгер състав постигна трудна победа с 2:1 на собствения си "Емирейтс". Колкото до позициите, които тези два отбора заемат във временното подреждане, то Арсенал е пети с актив от 45 точки, докато Кристъл Палас заема 13-та позиция с 27 спечелени пункта до този момент.

"Орлите" може да се кажа, че през последните седмици бяха в подем, след като тима постигна 3 победи в последните си 5 срещи от Висшата лига. В началото на януари те успяха да вземат трите точки срещу Тотнъм и Бърнли, но пък след това бяха безидеини при домакинството си на "карамелите", в което загубиха с 1:0. Февруари месец отново започна с добри новини за феновете на водения от Алън Пардю тим, след като той постигна победа над новака Лестър Сити, а седмица по-късно и инкасира точка и срещу Нюкасъл. Лоша новина през последната седмица за Кристъл Палас беше отпадането му от ФА Къп, след като тима загубиха с 2:1 у дома от Ливърпул.

За разлика от Кристъл Палас, Арсенал успя да продължи участието си напред във ФА Къп, след като не срещна никакви проблеми при домакинството си на Мидълзбро, което "лондончани" спечелиха с 2:0 на "Емирейтс". Колкото до Висшата лига, то на 7 февруари Арсенал прекъсна серията си от три поредни победи, тръгвайки си без точка от гостуването си на Тотнъм, губейки с 2:1 на "Уайт Харт Лейн". Седмица по-късно обаче, съставът на Арсен Венгер добави нови три към актива си, справявяйки се успешно с Лестър Сити. 

За Кристъл Палас аут се очаква да бъдат контузените - Томас, Лий-Чунг, а Яя Саного няма право да се изправи срещу бившия си клуб. Джеймс МакАртър, Маруан Шамак и Миле Йединак пък са под въпрос, като вероятно ще бъдат подложени на късни фитнес тестове.

За Арсенал Микел Артета, Васирики Абу Диаби, Матю Дебюши и Алекс Окслейд-Чембърлейн продължават да се възстановяват от травмите си, а Белерин и Рамзи са обект на дискусии.

Прогноза: Кристъл Палас - Арсенал 1:2

Последни 5 изиграни срещи:

Кристъл Палас:

24 януари Саутхемптън - Кристъл Палас 2:3 (ФА Къп)
31 януари Кристъл Палас - Евертън 0:1 (Висша лига)
07 февруари Лестър - Кристъл Палас 0:1 (Висша лига)
11 февруари Кристъл Палас - Нюкасъл 1:1 (Висша лига)
14 февруари Кристъл Палас - Ливърпул 1:2 (ФА Къп)

Арсенал:

25 януари Брайтън - Арсенал 2:3 (ФА Къп)
01 февруари Арсенал - Астън Вила 5:0 (Висша лига)
07 февруари Тотнъм - Арсенал 2:1 (Висша лига)
10 февруари Арсенал - Лестър 2:1 (Висша лига)
15 февруари Арсенал - Мидълзбро 2:0 (ФА Къп)

Досегашни срещи:

Кристъл Палас - Арсенал

36 срещи
3 победи за Кристъл Палас
10 равенства
23 победи за Арсенал
Голова Разлика: 77:27 за Арсенал

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
181