Бърнли ще остане в зоната на изпадащите и след Челси


П. Пенков

Бърнли ще остане в зоната на изпадащите и след Челси

Челси - Бърнли
Стадион: "Стамфорд Бридж", Лондон
Дата: 21.02.2015г.
Час: 17:00
Съдия: Мартин Аткинсън


В събота следобяд Челси се изправя срещу Бърнли на стадион "Стамфорд Бридж" в среща от поредния кръг на английската Висша лига. Двата отбора вече се изправиха един срещу друг през настоящата кампания, като това се случи в средата на месец август миналата година, когато "сините" постигнаха победа с 3:1 при визитата си на "Търф Муур". Сега Челси влиза в сблъсъка, заемайки лидерската позиция в подреждането с цели 7 пункта преднина пред втория Манчестър Сити, докато Бърнли остава на предпоследното място с едва 21 спечелени точки след 25 изиграни мача.

Съставът на Жозе Моуриньо се намира отново в добра серия, успявайки да се възстанови след тежкото поражение с 5:3 от Тотнъм през миналия месец. В момента "сините" са в серия от две поредни победи във Висшата лига, като единствено записаното равенство 1:1 срещу Манчестър Сити не позволя на това постижение да бъде удължено до пет поредни успеха. Преди седмица "лондончани" се изправиха срещу Евертън, но не срещнаха особено проблеми, надигравайки карамелите в крайна сметка с 1:0. В средата на изминаващата седмица Челси се задоволи само с равенството в 1/8-финалната си среща с Пари Сен Жермен, оставяйки развитието за реванша в Шампионска лига

Бърнли от своя страна продължава да заема позиция в зоната на изпадащите, като на тима определено липсва постоянство в представянето му. В първата седмица на месец януари съставът на Шон Дайк вдъхна малко надежда на феновете си, печелейки трите точки, след победа с 2:1 над Куинс Парк Рейнджърс, но след това загуби от Кристъл Палас и Съндърланд отново върнаха почитатели на Бърнли отново в реалността. На 8 февруари "винено-червените" инкасираха точка, след като записаха равенство 2:2 у дома срещу Уест Бромич Албиън, но седмица по-късно загубиха с 3:1 гостуването си на Манчестър Юнайтед.

Единственият играч на Челси, който няма да бъде на разположение на мениджъра Жозе Моуриньо е Джон Оби Микел, който страда от контузия. Добра новина ще бъде завръщането на Диего Коща, който отново е на линия, след като изтърпя наказанието си.

За Бърнли контузени и няма да пътуват с тима за столицата са - Стивън Уорд, Кевин Лонг, Матю Тейлър и Дийн Марни. Освен тях мениджърът Шон Дайк няма проблеми с новоконтузени или наказани футболисти.

Прогноза: Челси - Бърнли 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
277