Неделно дерби - Манчестър Сити срещу Арсенал


П. Пенков

Неделно дерби - Манчестър Сити срещу Арсенал

Манчестър Сити - Арсенал
Стадион: "Етихад", Манчестър
Дата: 18.01.2015г.
Час: 18:00
Съдия: Майк Дийн


В дерби-сблъсъкът от неделния ден във английската Висша лига, Манчестър Сити и Арсенал се изправят един срещу друг на стадион "Етихад". Двата тима не се срещат помежду си за първи път през настоящата кампания, след като през септември миналата година те отново премериха сили. Тогава двубоят завърши при резултатно равенство 2:2, като в момента и двата тима ще бъдат абцинира да излъчат този път победител от този сблъсък. Съставът на Мануел Пелегрини продължава да "диша във врата" на лидера Челси, който притежава преднина от две точки пред "гражданите", докато "артилеристите" за момента остават извън Топ 4, заемайки петото място с 36 инкасирани точки.

В последните три кръга от Висшата лига Манчестър Сити регистрира две грешки, които костваха на тима заеманото на така желаното първо място в класираното. Въпреки, че в тези два сблъсъка Сити не загуби, то "гражданите" загубиха цели 4 точки, стигайки само до равенства съответно с 2:2 срещу Бърнли и с 1:1 при визитата на Евертън. Помежду на тези два сблъсъка Сити записа и победа, надигравайки трудно "черните котки" с 3:2 на собствения си "Етихад". Колкото до ФА Къп, то отбора, който наскоро си осигури подписа на Вилфред Бони, продължи напред в надпреварата, отстранявайки Шефилд Уензди с 2:1.

Полузащитникът на Манчестър Сити Самир Насри ще бъде аут за предстоящата среща с Арсенал, тъй като страда от травма в прасеца, от която не е напълно възстановен. Един Джеко пък остава под въпрос, а Яя Туре и новото попълнение Бони вземат участия с националните си отбори.

Относно Арсенал, то можеше да се заяви, че съставът на Арсен Венгер е стабилизирал представянето си във Висшата лига, ако не беше загубата от Саутхемптън с 2:0, която тима регистрира в първия ден от годината. По-рано пък "артилерисите" си тръгнаха само с точка от гостуването си на "Анфийлд", завършвайки при равенство 2:2. В останалите три сблъсъка от последните 5 кръга Арсенал записа победи, които бяха съответно с 2:1 над Куинс Парк Рейнджърс, с 2:1 над Уест Хем и с 3:0 над Стоук Сити. За радост на техните фенове, "топчиите" продължават напред във ФА Къп, отстранявайки Хъл Сити с 2:0 преди седмица и половина.

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер продължава да има доста проблеми с контузени играчи, като в предстощия мач с Манчестър Сито това ще бъдат Микел Артета, Джак Уилшър, Серж Гнабри, Абу Диаби и Матийо Дебюши. В допълнение Кийрън Гибс и Дани Уелбек не се знае дали ще могат да се включат в игра, като вероятно ще бъдат подложени на късни медицински прегледи.

Прогноза: Манчестър Сити - Арсенал 2:1

Последни 5 изиграни срещи:

Манчестър Сити:

26 декември Уест Бромич - Манчестър Сити 1:3 (Висша лига)
28 декември Манчестър Сити - Бърнли 2:2 (Висша лига)
01 януари Манчестър Сити - Съндърланд 3:2 (Висша лига)
04 януари Манчестър Сити - Шефилд Уензди 2:1 (ФА Къп)
10 януари Евертън - Манчестър Сити 1:1 (Висша лига)

Арсенал:

26 декември Арсенал - КПР 2:1 (Висша лига)
28 декември Уест Хем - Арсенал 1:2 (Висша лига)
01 януари Саутхемптън - Арсенал 2:0 (Висша лига)
04 януари Арсенал - Хъл Сити 2:0 (ФА Къп)
11 януари Арсенал - Стоук Сити 3:0 (Висша лига)

Досегашни срещи:

Манчестър Сити - Арсенал

186 срещи
49 победи за Манчестър Сити
43 равенства
94 победи за Арсенал
Голова Разлика: 304:213 за Арсенал

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
221