Ливърпул ще инкасира нови три точки на Вила Парк


П. Пенков

Ливърпул ще инкасира нови три точки на Вила Парк

Астън Вила - Ливърпул
Стадион: "Вила Парк", Бирмингам
Дата: 17.01.2015г.
Час: 17:00
Съдия: Марк Клатънбърг


В събота от 14:45 часа Ливърпул гостува на Астън Вила в първия сблъсък от 22-я кръг в английската Висша лига. Двата отбора вече се срещнаха веднъж през настоящата кампания, като тогава "бирмингамци" постигнаха минимална победа с 1:0 като гости на "Анфийлд", благодарение на попадението на Габриел Агбонлахор в първите минути. В момента двата отбора заемат близки помежду си позиции във подреждането, като съответно Ливърпул е осми с актив от 32 точки, а Астън Вила е пет позиции по-надолу, притежавайки десет пункта по-малко от състава на Брендън Роджърс.

В момента съставът на Пол Ламбърт не се намира в никак добра серия, след като тима няма постигна победа в последните си шест изиграни срещи от Висшата лига, като последната такава за "бирмингамци" беше в началото на декември, надигравайки с 2:1 новака Лестър Сити. Преди седмица Астън Вила не успя да спечели точка, след като Лестър си върна за поражението, побеждавайки "виланите" с 1:0 на "Кинг Пауър Стейдиъм". Добра новина за Вила е единственото продължаването на отбора напред във ФА Къп, след като играчите на Пол Ламбърт се справиха успешно с Блекпул по-рано този месец.

Ливърпул от своя страна също си осигури участие в следващия кръг от ФА Къп, побеждавайки с 2:1 като гост АФК Уимбълдън. Няколко дни по-късно съставът на Брендън Роджърс регистрира третата си победа в последните пет кръга от Висшата лига, надигравайки с 1:0 Съндърланд на "Стейдиъм ъф Лайт". Като цяло през последния месец "мърсисайдци" значително подобриха представянето си, поради което те се доближаха до челните места в подреждането.

Отсъстващи за Астън Вила в предстоящият сблъсък с Ливърпул ще бъдат контузените Либор Козак и Рон Влаар, а Кийрън Кларк ще бъде аут, тъй като трябва да изтърпи наказание. Централният защитник Филип Сендерос все още не се намира в оптимална физическа форма и е много вероятно да не се появи в игра, а Крис Хърд взема участие с националния отбор на Австралия.

За Брендън Роджърс контузени продължават да бъдат Джо Алън и Брадли Джоунс. Глен Джонсън, Даниел Стъридж, Сусо и Фланагън подновиха тренировки през тази седмица, но се знае дали ще бъдат включени в групата за предстоящия сблъсък. Адам Лалана и Стивън Джерард са под въпрос с леки травми, а Коло Туре взема участие в Купата на Азия с Кот д'Ивоар.

Прогноза: Астън Вила - Ливърпул 1:2

Последни 5 изиграни срещи:

Астън Вила:

26 декември Суонзи - Астън Вила 1:0 (Висша лига)
28 декември Астън Вила - Съндърланд 0:0 (Висша лига)
01 януари Астън Вила - Кристъл Палас 0:0 (Висша лига)
04 януари Астън Вила - Блекпул 1:0 (ФА Къп)
10 януари Лестър - Астън Вила 1:0 (Висша лига)

Ливърпул:

26 декември Бърнли - Ливърпул 0:1 (Висша лига)
29 декември Ливърпул - Суонзи 4:1 (Висша лига)
01 януари Ливърпул - Лестър 2:2 (Висша лига)
05 януари АФК Уимбълдън - Ливърпул 1:2 (ФА Къп)
10 януари Съндърланд - Ливърпул 0:1 (Висша лига)

Досегашни срещи:

Астън Вила - Ливърпул

187 срещи
56 победи за Астън Вила
40 равенства
91 победи за Ливърпул
Голова Разлика: 328:262 за Ливърпул

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
196