Арсенал ще бъде затруднен на Сейнт Мери


П. Пенков

Арсенал ще бъде затруднен на Сейнт Мери

Саутхемптън - Арсенал
Стадион: "Сейнт Мери", Саутхемптън
Дата: 01.01.2015г.
Час: 17:00
Съдия: Крейг Поусън


Арсенал гостува на Саутхемптън, където в първия ден от новата 2015 година ще влезе в борба за поредните три точки от сезона. Двата тима заемат съседни позиции във временното подреждане, дори притежавайки и еднакъв точков актив, но "светците" имат по-добра голова разлика, поради което влиза в Топ 4, а "лондончани" остават на петото място. Тези два съперника вече се изправиха един срещу друг през настоящата кампания, като това се случи в началото на месец декември миналата година, като тогава съставът на Арсен Венгер постигна минимална победа с 1:0, като попадението за "топчиите" беше дело на Алексис Санчес.

Колкото до съставът на Роналд Куман, то той като че ли успя да възвърне част от доброто си представяне, което показваше в началото на кампания, след като "светците" спечелиха 7 точки в последните си три мача от Висшата лига. На 20 декември те сложиха край на негативната си серия от четири поредни мача без спечелена точка, постигайки класически успех с 3:0 у дома срещу Евертън. След сблъсъкът с "карамелите" Саутхемптън зарадва феновете си и с победа при гостуването на Кристъл Палас, а преди няколко дни тима измъкна и равенството у дома, след 1:1 срещу лидера в подреждането Челси.

Арсенал също се радва на добра форма през последните две седмици, в които тима успя да постигне 3 победи и 1 равенство. Само уикенд след изненадващата загуба за тях от Стоук Сити с 3:2 на "Британия Стейдиъм", "топчиите" разгромиха Нюкасъл с 4:1 на "Емирейтс". След този двубой съставът на Арсен Венгер стигна само до точката, след 2:2 при визитата на Ливърпул, но пък дни по-късно тима се завърна към победите, постигайки успех с 2:1 над Куинс Парк Рейнджърс. В последните дни на отминалата 2014 година Арсенал трябваше да премери сили с градския си съперник Уест Хем. В този сблъсък Арсенал не беше особено затруднен, след като в крайна сметка спечели с 2:1 на "Болейн Граунд".

За Саутхемптън отсъстващи продължават да бъдат контузените - Джей Родригес, Сам Галагър и Джак Корк. В допълнение Моргън Шнайдерлен пропусна сблъсъка с Арсенал, тъй като получи червен картон срещу Челси, а съотборниците му Хескет и Клайн остават под въпрос.

За Арсенал нападателят Оливие Жиру ще трябва да изтърпи второто си наказание за сезона, поради което е аут. Месут Йозил, Микел Артета, Джак Уилшър и Серж Гнабри продължават да се възстановяват от травми, а Рамзи, Саного и Уелбек ще бъдат подложени на късни фитнес тестове.

Прогноза: Саутхемптън - Арсенал 1:1

Последни 5 изиграни срещи:

Саутхемптън:

13 декември Бърнли - Саутхемптън 1:0 (Висша лига)
16 декември Шефилд Юнайтед - Саутхемптън 1:0 (Купа на Лигата)
20 декември Саутхемптън - Евертън 3:0 (Висша лига)
26 декември Кристъл Палас - Саутхемптън 1:3 (Висша лига)
28 декември Саутхемптън - Челси 1:1 (Висша лига)

Арсенал:

09 декември Галатасарай - Арсенал 1:4 (Шампионска лига)
13 декември Арсенал - Нюкасъл 4:1 (Висша лига)
21 декември Ливърпул - Арсенал 2:2 (Висша лига)
26 декември Арсенал - КПР 2:1 (Висша лига)
28 декември Уест Хем - Арсенал 1:2 (Висша лига)

Досегашни срещи:

Саутхемптън - Арсенал

86 срещи
17 победи за Саутхемптън
24 равенства
45 победи за Арсенал
Голова Разлика: 145:84 за Арсенал

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
199