Ливърпул приема Лестър в първи мач на Анфийлд за 2015


П. Пенков

Ливърпул приема Лестър в първи мач на Анфийлд за 2015

Ливърпул - Лестър
Стадион: "Анфийлд", Ливърпул
Дата: 01.01.2015г.
Час: 17:00
Съдия: Майк Джоунс


На 1-ви януари Ливърпул приема Лестър Сити в първи двубой на стадион "Анфийлд" за новата 2015г. Тези два съперника вече се срещнаха през настоящата кампания, като това се случи по-рано този месец, когато "мърсисайдци" спечелиха с убедителното 3:1 гостуването си на новака. В момента "мърсисайдци" заемат осмата позиция в подрежането с актив от 28 точки, докато Лестър Сити е последен с едва 13 инкасирани пункта от 19 изиграни двубоя.

В последните три кръга от Висшата лига съставът на Брендън Роджърс успя да стабилизира предствянето си, успявайки да спечели общо 7 точки от тези три мача. В дните преди Коледа "червените" се добраха до равенство 2:2 при домакинството на Арсенал, след като "артилеристите" водиха в резултата до добавеното време на срещата. на "Boxing Day" Ливърпул се справи успешно с Бърнли, тръгвайки си с победа на Търф Муур, а няколко дни по-късно и Суонзи Сити не успя да се противопостави на добрата игра, която показа Ливърпул.

От друга страна новакът през този сезон Лестър Сити сложи край на негативната си серия от шест поредни загуби в първенството, като това се случи само преди няколко дни. Съставът на Найджъл Пиърсън надигра Хъл Сити с минималното 1:0 на "КС Стейдиъм", като по този начин остана само на три точки от спасителната зона. В двубоите си преди тази победа Лестър Сити срещна трудности и съответно претърпя поражения срещу Куинс Парк Рейнджърс, Ливърпул, Астън Вила, Манчестър Сити, Уест Хем и Тотнъм.

Лоша новина за Брендън Роджърс ще бъде отсъствието на добре представящия се Мартин Шкъртел, който срещу Суонзи получи 5-я си жълт картон през кампанията и ще трябва да изтърпи наказанието си. Даниел Стъридж и Глен Джонсън продължават да се възстановяват от травми, а Сусо и Джон Фланагън все още не се намират в оптимална физическа форма. Джо Алън, Деян Ловрен и Брадли Джоунс пък ще преминат късни фитнес тестове.

Добра новина за Найджъл Пиърсън ще бъде завръщането на терена на Джейми Варди, който е на разположение, след като изтърпя наказанието си, но пък сега съотборника му Пол Кончески е наказан. Каспър Шмайхел и Анди Кинг са аут, поради травми, а Матю Ъпсън все още се нуждае от време, за да се върне в игра.

Прогноза: Ливърпул - Лестър Сити 2:1

Последни 5 изиграни срещи:

Ливърпул:

14 декември Манчестър Юнайтед - Ливърпул 3:0 (Висша лига)
17 декември Борнемут - Ливърпул 1:3 (Купа на Лигата)
21 декември Ливърпул - Арсенал 2:2 (Висша лига)
26 декември Бърнли - Ливърпул 0:1 (Висша лига)
29 декември Ливърпул - Суонзи 4:1 (Висша лига)

Лестър:

07 декември Астън Вила - Лестър 2:1 (Висша лига)
13 декември Лестър - Манчестър Сити 0:1 (Висша лига)
20 декември Уест Хем - Лестър 2:0 (Висша лига)
26 декември Лестър - Тотнъм 1:2 (Висша лига)
28 декември Хъл Сити - Лестър 0:1 (Висша лига)

Досегашни срещи:

Ливърпул - Лестър

101 срещи
42 победи за Ливърпул
23 равенства
36 победи за Лестър
Голова Разлика: 158:128 за Ливърпул

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
223