Евертън ще спечели трудно визитата си на КС Стейдиъм


П. Пенков

Евертън ще спечели трудно визитата си на КС Стейдиъм

Хъл Сити - Евертън
Стадион: "Кингстън Комунюкейшънс", Хъл
Дата: 01.01.2015г.
Час: 17:00
Съдия: Кевин Френд


В първият ден от новата 2015г. отборите във Висшата лига отново няма да получат почивка, след като отново ще трябва да се съревновават за поредни три точки. В един от двубоите Хъл Сити приема Евертън от 17:00 часа на "КС Стейдиъм". Двата отбора вече се срещнаха веднъж през настоящата кампания, като този сблъсък завърши при равенство 1:1 на "Гудисън Парк", като в голмайсторската листа фигурираха имената на Ромелу Лукаку и Шон Алуко. В момента двата отбора заемат близки позиции един до друг в подреждането, като съответно Хъл Сити е 17-ти с актив от 16 точки и само на "крачка" от зоната на изпадащите, докато Евертън е 5 позиции по-напред и с 5 пункта в актива си в повече от "тигрите".

Месец декември не беше особенно успешен за съставът на Стийв Брус, който през 6-те си изиграни двубоя в този период, регистира 1 победа, 2 равенства и 3 загуби. Единствените три точки Хъл Сити спечели при гостуването си на Съндърланд с убедителното 3:1. Равенствата бяха съответно срещу Евертън и Уест Бромич, а срещу Челси, Суонзи Сити и Лестър Сити "тигрите" не успяха да спечелят нито точка, не успявайки да премерят сили с тези отбори.

Евертън също се намира в доста тежък период, след като регистира четири поражения в последните си 5 сблъсъка от Висшата лига. Съставът на Роберто Мартинес не успя да се противопостави на Манчестър Сити, Саутхемптън, Стоук Сити и Нюкасъл, срещу които остана без спечелена точка. Единствените три пункта, които "карамелите" инкасираха през декември бяха при спечеленото им домакинство на Куинс Парк Рейнджърс с 3:1. Въпреки разочароващия този момент сезон за Евертън, "мърсисайдци" се справих добра в груповата фаза на Лига Европа, където завършиха на първото място в своята група H и си осигуриха участие в турнира и през следващата година.

Лоша новина за Хъл Сити ще бъде отсъствието на Том Хъдълстоун, който се присъединява към съотборника си Стивън Куин, като и двамата ще пропуснат двубоя, поради наложени наказания. В клубният лазарет се намират Мохамед Диаме, Робърт Снодград и Майкъл Доусън, а Пол МакШейн има лични причини, за да пропусне мача с Евертън. Единствената добра новина за "тигрите" ще бъде завръщането в игра на централният бранител Джеймс Честър, който е на разположение, след като изтърпя наказанието си.

За Евертън Стивън Нейсмит отново ще бъде на линия за Роберто Мартинес, след като наказанието му приключи. Тони Хъбърт със сигурност няма да пътува със съотборниците си, поради травма, а Стоунс, МакКарти, Атсу, Гибсън, Хауърд и Ягиелка ще бъде подложени на късни медицински прегледи, които ще имат за цел да определят дали те ще могат да вземат участие в срещата.

Прогноза: Хъл Сити - Евертън 1:2

Последни 5 изиграни срещи:

Хъл Сити:

06 декември Хъл Сити - Уест Бромич 0:0 (Висша лига)
13 декември Челси - Хъл Сити 2:0 (Висша лига)
20 декември Хъл Сити - Суонзи 0:1 (Висша лига)
26 декември Съндърланд - Хъл Сити 1:3 (Висша лига)
28 декември Хъл Сити - Лестър 0:1 (Висша лига)

Евертън:

11 декември Евертън - ФК Краснодар 0:1 (Лига Европа)
15 декември Евертън - КПР 3:1 (Висша лига)
20 декември Саутхемптън - Евертън 3:0 (Висша лига)
26 декември Евертън - Стоук Сити 0:1 (Висша лига)
28 декември Нюкасъл - Евертън 3:2 (Висша лига)

Досегашни срещи:

Хъл Сити - Евертън

20 срещи
6 победи за Хъл Сити
5 равенства
9 победи за Евертън
Голова Разлика: 38:23 за Евертън

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
169