Ливърпул ще вземе трите точки на Анфлийд срещу Суонзи


П. Пенков

Ливърпул ще вземе трите точки на Анфлийд срещу Суонзи

Ливърпул - Суонзи
Стадион: "Анфийлд", Ливърпул
Дата: 29.12.2014г.
Час: 22:00
Съдия: Андре Маринър


В последна среща от 19-я кръг в английската Висша лига, Ливърпул приема Суонзи Сити на стадион "Анфийлд". Домакините се намират на 10-та позиция във временното подреждане с 25 спечелени точки, докато "лебедите" са две места над тях в таблицата, притежавайки и три точки в повече от тях. "Мърсисайдци" изглежда успяха да подобрят и да стабилизират представянето си в първенството, след като в последните два кръга успяха да инкасират ценни точки. Преди седмица съставът на Брендън Роджърс се добра до равенството 2:2 при домакинството си на Арсенал, след като "артилеристите" водиха в резултата до последните минути на двубоя. Няколко дни по-късно, на "Boxing Day", Ливърпул постигна минимална победа с 1:0 над Бърнли при гостуването си на "Търф Муур", точки, които са от съществено значение както за клуба, така и за поста на Роджърс, който в последно време беше доста поразклатен.

Суонзи Сити от своя страна се радва на едно добро представяне, имайки предвид класата на отбора. В последните си 5 мача от Висшата лига "лебедите" постигнаха три победи и 2 загуби. Те започнаха месец декември, постигайки успех с 2:0 у дома над Куинс Парк Рейнджърс, но в последствие не успяха да се противопоставят на Уест Хем и на Тотнъм, губейки от лондонски си съперници съответно с 3:1 и 2:1. Едва в дните преди Коледа Суонзи успя да се върне отново към успеха, като това тима стори при гостуването си на Хъл Сити, спечелено с 1:0. Преди няколко дни съставът на Гари Монк удължи победната си серия, надигравайки отново със същия резултат Астън Вила на този път у дома на "Либърти Стейдиъм".

Мениджърът на домакините Брендън Роджърс няма да може да разчита на все още контузените Даниел Стъридж, Глен Джонсън и Джо Алън. В допълнение Деян Ловрен и Брадли Джоунс все още не се знае дали ще могат да вземат участие в двубоя със Суонзи.

Гостите нямат сериозни проблеми с контузени или наказани свои играчи, като единствено Джеферсън Монтеро и Лиън Бритън са под въпрос с леки травми.

Прогноза: Ливърпул - Суонзи Сити 2:0

Последни 5 изиграни срещи:

Ливърпул:

09 декември Ливърпул - Базел 1:1 (Шампионска лига)
14 декември Манчестър Юнайтед - Ливърпул 3:0 (Висша лига)
17 декември Борнемут - Ливърпул 1:3 (Купа на Лигата)
21 декември Ливърпул - Арсенал 2:2 (Висша лига)
26 декември Бърнли - Ливърпул 0:1 (Висша лига)

Суонзи:

02 декември Суонзи - КПР 2:0 (Висша лига)
07 декември Уест Хем - Суонзи 3:1 (Висша лига)
14 декември Суонзи - Тотнъм 1:2 (Висша лига)
20 декември Хъл Сити - Суонзи 0:1 (Висша лига)
26 декември Суонзи - Астън Вила 1:0 (Висша лига)

Досегашни срещи:

Ливърпул - Суонзи

35 срещи
18 победи за Ливърпул
8 равенства
9 победи за Суонзи
Голова Разлика: 84:39 за Ливърпул

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
232