Вилани и черни котки във важен сблъсък за трите точки


FUTBOL-TV

Вилани и черни котки във важен сблъсък за трите точки

Астън Вила - Съндърланд
Стадион: "Вила Парк", Бирмингам
Дата: 28.12.2014 г.
Час: 17:00
Съдия: Мартин Аткинсън


В пореден двубой от програмата на сгъстения коледно-новогодишен цикъл във Висшата лига един срещу друг на "Вила Парк" във втория по големина град в Англия - Бирмингам, местният Астън Вила посреща Съндърланд.

Преди малко повече от седмица, когато бе и последният домакински мач на Вила, футболистите на Пол Ламбърт успяха да стигнат до равенство 1:1 срещу намиращия се в супер форма Манчестър Юнайтед, като по този начин бирмингамци прекъснаха серията от шест поредни победи на "червените дяволи". В деня след Коледа обаче, известен като "Боксинг Дей" в Англия, бившият отбор на Стилиян Петров загуби гостуването си на Суонси с 1:0. Астън Вила направи един куп пропуски, като над всички в срещата бе вратарят на "лебедите" Лукаш Фабиански, който спаси всичко, което можеше. Поражението остави Вила във втората половина на таблицата, а клубът заема 13-то място с актив от 20 точки. За настоящия двубой контузени за Бейкър, Козак, Сендерос и Уестууд, а Ричардсън е наказан.

След петата поредна победа в голямото дерби на североизтока срещу Нюкасъл, Съндърланд бе считан за фаворит срещу застрашения от изпадане Хъл Сити. Двубоят на "Стейдиъм Ъф Лайт" започна по отличен начин за "черните котки", които откриха преди да са изтекли 60 секунди, когато героят от мача със "свраките" - Адам Джонсън, даде аванс на Съндърланд и по всичко личеше, че футболистите на Густаво Пойет ще запишат лесна победа срещу закъсалия Хъл, но "тигрите" осъществиха пълен обрат. Още преди почивката Рамирес изравни, а в началото на втората част Честър даде аванс на Хъл. В добавеното време на срещата хърватинът Никица Йелавич оформи крайното 1:3. Загубата остави Съндърланд на 14-ото място в подреждането с актив от 19 точки, на 4 от зоната на изпадащите. За гостуването на Вила под въпрос са Аанхолт и Ревейер.

Последната шампионатна победа на Съндърланд на "Вила Парк" е от януари месец 2011 г. Тогава тимът от североизтока спечели с 1:0. Впоследствие обаче "черните котки" не донесоха лош късмет на Астън Вила и две равенства с по 0:0 и една разгромна загуба с 6:1.

Прогноза: Астън Вила - Съндърланд 1:1


Последни 5 изиграни срещи:

Астън Вила:

02 декември Кристъл Палас - Астън Вила 0:1 (Висша лига)
07 декември Астън Вила - Суонзи 2:1 (Висша лига)
13 декември Уест Бромчич - Астън Вила 1:0 (Висша лига)
20 декември Астън Вила - Манчестър Юнайтед 1:1 (Висша лига)
26 декември Суонзи - Астън Вила 1:0 (Висша лига)

Съндърланд:

03 декември Съндърланд - Манчестър Сити 1:4 (Висша лига)
06 декември Ливърпул - Съндърланд 0:0 (Висша лига)
13 декември Съндърланд - Уест Хем 1:1 (Висша лига)
21 декември Нюкасъл - Съндърланд 0:1 (Висша лига)
26 декември Съндърланд - Хъл Сити 1:3 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Астън Вила - Съндърланд

178 срещи
79 победи за Астън Вила
45 равенства
54 победи за Съндърланд
Голова Разлика: 293:255 за Астън Вила

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
194