Арсенал ще измъкне много трудни 3 точки от Болейн Граунд


П. Пенков

Арсенал ще измъкне много трудни 3 точки от Болейн Граунд

Уест Хем - Арсенал
Стадион: "Болейн Граунд", Лондон
Дата: 28.12.2014г.
Час: 17:00
Съдия: Нийл Суорбрик


В неделя от 17:00 часа ще станем свидетели на поредното лондонско дерби, след като Уест Хем и Арсенал се изправят един срещу друг на "Болейн Граунд" в среща от 19-я кръг на английската Висша лига. Двата тима заемат съседни позиции във временното подреждане, като съответно "чуковете" се намират пред съперника си на 5-то място с 31 спечелени точки, а "топчиите" остават зад тях с точка по-малко. Последното дерби между тези двата отбора завърши с победа на Арсенал с 3:1, като това се случи на 15 април по-рано тази година.

През настоящата кампания Уест Хем се намира в доста добра форма, но не липсват и грешките в неговото представяне. Едно от тях беше по-рано този месец, когато съставът на Сам Алърдайс не успя да се пребори за трите точки на "Стейдиъм ъф Лайт", завършвайки наравно 1:1 срещу Съндърланд. Друг пример може да бъде и най-скорошния двубой на "чуковете", а именно този от преди два дни, когато те трябваше да се изправят срещу друг свои градски съперник - Челси. Въпреки добрата форма, която показва Уест Хем, тима не успя да се противопостави на лидера в подреждането и загуби с 2:0 на "Стамфорд Бридж".

Арсенал също регистрира грешки в представянето си във Висшата лига през последните пет кръга. На 6 декември съставът на Арсен Венгер загуби при трудното си гостуване на "Британия Стейдиъм", бивайки надигран от "грънчарите" с 3:2. Дни преди Коледа пък "лондончани" бяха много близо до това да измъкнат победа от "Анфийлд", след като до последните минути на срещата водиха в резултата, но гол на бранителя Мартин Шкъртел в добавеното време, сложи край на мечтите им за трите точки, които щяха да ги изкачат може би до желаната цел - Топ 4. На "Boxing Day" Арсенал не беше затруднен от съперника си Куинс Парк Рейнджърс и регистира сравнително лесна победа с 2:1 над "обръчите" пред собствените си фенове на "Емирейтс".

Мениджърът на Уест Хем Сам Алърдайс няма да може да разчита на централният си бранител Джеймс Томкинс, който продължава да се възстановява от травмата си. В допълнение към тази новина Карл Дженкинсън няма право да вземе участие срещу бившия тим - Арсенал.

Арсен Венгер този път ще може да разчита на по-голям брой от своите футболисти, като контузени остават единствено - Месут Йозил, Микел Артета, Джак Уилшър и Арън Рамзи. Голмайсторът на "топчиите" Оливие Жиру пък ще трябва да изтърпи наказанието си, след като получи червен картон в срещата с Куинс Парк Рейнджърс. Състоянието на Алекс Окслейд-Чембърлейн и Яя Саного остава въпросително, като много вероятно двамата да бъдат подложени на късни фитнес тестове.

Прогноза: Уест Хем - Арсенал 2:3

Последни 5 изиграни срещи:

Уест Хем:

02 декември Уест Бромич - Уест Хем 1:2 (Висша лига)
07 декември Уест Хем - Суонзи 3:1 (Висша лига)
13 декември Съндърланд - Уест Хем 1:1 (Висша лига)
20 декември Уест Хем - Лестър 2:0 (Висша лига)
26 декември Челси - Уест Хем 2:0 (Висша лига)

Арсенал:

06 декември Стоук Сити - Арсенал 3:2 (Висша лига)
09 декември Галатасарай - Арсенал 1:4 (Шампионска лига)
13 декември Арсенал - Нюкасъл 4:1 (Висша лига)
21 декември Ливърпул - Арсенал 2:2 (Висша лига)
26 декември Арсенал - КПР 2:1 (Висша лига)

Досегашни срещи:

Уест Хем - Арсенал

129 срещи
33 победи за Уест Хем
38 равенства
58 победи за Арсенал
Голова Разлика: 204:152 за Арсенал

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
184