Ще успее ли Челси да се справи със Саухемптън?


П. Пенков

Ще успее ли Челси да се справи със Саухемптън?

Саутхемптън - Челси
Стадион: "Сейнт Мери", Саутхемптън
Дата: 28.12.2014г.
Час: 16:05
Съдия: Антъни Тейлър

В неделя, само две дни след 18-я кръг във Висшата лига, английските отбори ще подновят своето съревнование, като Саутхемптън приема Челси на "Сейнт Мери Стейдиъм". "Светците", които бяха изпаднали в изключително тежък период в началото на декември, след като не успяха да спечелеят нито точка в четири поредни свои мача, вече могат да се похвалят и с обратното - серия от две поредни победи. Първата от тях беше постигна дни преди Коледа, когато съставът на Роналд Куман постигна класически успех с 3:0 над Евертън. В допълнение на "Boxing Day" Саутхемптън не срещна особени трудности при визитата си на Кристъл Палас, вземайки трите точки на "Селхърст Парк" след 3:1. Благодарение на постигнатите победа в последните два кръга, Саутхемптън зае четвъртото място в подреждането с актив от 32 точки, изоставайки само на три точки зад третия Манчестър Юнайтед.

Челси от своя страна продължава да бъде лидер във временното подреждане след 18 изиграни кръга, притежавайки 45 точки в своя актив. Съставът на Жозе Моуриньо сгреши само веднъж в последните си пет срещи от Висшата лига, като това беше при гостуването на "лондончани" на Нюкасъл, когато те бяха надиграни с 2:1. След тази среща "сините" се амбицираха отново да си върнат преднина пред съперниците си за върха на таблицата, поради което тима записа три поредни победи. В първата от тях Челси надигра Хъл Сити с 2:0, а седмица по-късно и Стоук Сити със същия резултат. На "Boxing Day" съставът на Жозе Моуриньо не беше затруднен от градския си съперник Уест Хем, който победи на "Стамфорд Бридж" отново с познатия резултат 2:0.

Завръщането в игра на Жозе Фонт в центъра на отбраната би трябвало да промени игровата схема на мениджъра Роналд Куман, който при негото отсъствие предпочиташе да разчита на четири играчи в отбрана. Контузени за Саутхемптън продължават да бъдат Джей Родригес, Сам Галагър и Джак Корк, а Райън Бертранд няма право да вземе участие срещу бившия си тим.

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо може да се похвали с факта, че няма нито един контузен или наказан футболист преди тази среща, като ще може да разчита на абсолютно всички свои играчи.

Прогноза: Саутхемптън - Челси 1:2

Последни 5 изиграни срещи:

Саутхемптън:

08 декември Саутхемптън - Манчестър Юнайтед 1:2 (Висша лига)
13 декември Бърнли - Саутхемптън 1:0 (Висша лига)
16 декември Шефилд Юнайтед - Саутхемптън 1:0 (Купа на Лигата)
20 декември Саутхемптън - Евертън 3:0 (Висша лига)
26 декември Кристъл Палас - Саутхемптън 1:3 (Висша лига)

Челси:

10 декември Челси - Спортинг Лисабон 3:1 (Шампионска лига)
13 декември Челси - Хъл Сити 2:0 (Висша лига)
16 декември Дарби Каунти - Челси 1:3 (Купа на Лигата)
22 декември Стоук Сити - Челси 0:2 (Висша лига)
26 декември Челси - Уест Хем 2:0 (Висша лига)

Досегашни срещи:

Саутхемптън - Челси

93 срещи
29 победи за Саутхемптън
26 равенства
38 победи за Челси
Голова Разлика: 139:123 за Челси

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
298