Тотнъм няма да спре Манчестър Юнайтед


И. Ангелов

Тотнъм няма да спре Манчестър Юнайтед

Тотнъм - Манчестър Юнайтед
Стадион: "Уайт Харт Лейн", Лондон
Дата: 28.12.2014г.
Час: 14:00
Съдия: Джонатън Мос

Ранната среща от поредния деветнадесети кръг на английската Висша лига започва с гостуването на Манчестър Юнайтед в Лондон. Тотнъм спечели последните си 3 мача с по 2:1 и изглежда намери своята форма след спад в представянията. Истинският тест предстои, след като тимът се изправя срещу Юнайтед и Челси без почивка.

Юнайтед спечели 7 от последните си 8 мача, като един от тях бе неочаквано равенство срещу Астън Вила. В това тежко гостуване Луис ван Гаал може да заложи на стратегията, с която победи Арсенал наскоро.

Ван Гаал ще се възползва и от формата на своя капитан Уейн Рууни, който този сезон бе използван на много позиции - от върха на атаката, през атакуващия полузащитник и ролята на вътрешен халф, чак до ролята на опорен халф. Във всеки един случай Рууни показваше перфектна игра, и именно той блестя в последния мач на Юнайтед в стил Пол Скоулс, когато от ролята на вътрешен полузащитник той вкара два гола и асистира за третия в мача.

Самият Рууни сравни представянето си с това, което показваше легендарният халф на "червените дяволи", а Ван Гаал заговори, че няма какво повече да се търси от играта на един футболист. Сега капитанът се изправя срещу един от любимите си опоненти и вероятно отново ще изнесе играта на отбора си - в последните си 13 мача срещу Тотнъм Рууни има 9 вкарани попадения. 6 от тях бяха вкарани именно на този стадион.

В състава на домакините обаче няма никакви проблеми. Сега ще е интересно как Маурисио Почетино ще подреди своя състав, защото той няма нито един играч с травма. 

В контраст, Юнайтед има много липсващи. Дели Блинд, Джеси Лингард, Том Торп, Маруан Фелаини, Маркос Рохо и Аднан Янузай със сигурност пропускат. Под въпрос са поставени Люк Шоу, Андер Ерера и Анхел Ди Мария, който се контузи току преди последната среща на тима и се очаква да получи късен фитнес тест.

Формата на Тотнъм срещу Юнайтед напоследък е добра. В последните 4 мача срещу този отбор шпорите спечелиха 2 и 2 бяха равенства. Преди този добър период Тотнъм не успя да победи този опонент в 22 поредни опита. С оглед приповдигнатото настроение и в двата състава, очаква ни зрелище, голове и желание за победата от двете страни.

Прогноза: Тотнъм - Манчестър Юнайтед 2:3

Последни 5 изиграни срещи:

Тотнъм:

11 декември Бешикташ - Тотнъм 1:0 (Лига Европа)
14 декември Суонзи - Тотнъм 1:2 (Висша лига)
17 декември Тотнъм - Нюкасъл 4:0 (Купа на Лигата)
20 декември Тотнъм - Бърнли 2:1 (Висша лига)
26 декември Лестър - Тотнъм 1:2 (Висша лига)

Манчестър Юнайтед:

02 декември Манчестър Юнайтед - Стоук Сити 2:1 (Висша лига)
08 декември Саутхемптън - Манчестър Юнайтед 1:2 (Висша лига)
14 декември Манчестър Юнайтед - Ливърпул 3:0 (Висша лига)
20 декември Астън Вила - Манчестър Юнайтед 1:1 (Висша лига)
26 декември Манчестър Юнайтед - Нюкасъл 3:1 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Тотнъм - Манчестър Юнайтед

180 срещи
48 победи за Тотнъм
48 равенства
84 победи за Манчестър Юнайтед
Голова Разлика: 290:235 за Манчестър Юнайтед

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
210