Арсенал - КПР: Домакините ще постигнат комфортна победа


Н. Гавазов

Арсенал - КПР: Домакините ще постигнат комфортна победа

Арсенал - КПР
Стадион: "Емирейтс", Лондон
Дата: 26.12.2014г.
Час: 19:30
Съдия: Мартин Аткинсън

В английската Висша лиша настъпва невероятен маратон, през който отборите ще изиграят по три мача в рамките на една седмица. Много от почитателите на английския футбол наричат този отрязък Boxing Day, но на практика това не е съвсем правилно. В истинския смисъл на думата Boxing Day е само кръгът, който се играе в Деня на Подаръците. Той се състои на следващия ден след Рождество Христово и в Англия този ден е съпроводен с голямо количество футбол във всички дивизии.

Това е и периодът, в който всеки уважаващ себе си любител на залозите никога не пропуска - историята познава невероятно количество заложени суми, но и невероятни печалби, дошли в резултат на изненадващи резултати и други фактори.

Обикновено календарът в Boxing Day се прави така, че да бъдат изключени далечни пътувания и може би именно поради тази причина 18-ят кръг включва в себе си две лондонски дербита, с които на практика ще бъде открит и закрит кръга.

В 14:45 часа Челси ще приеме Уест Хем, а в 19:30 часа Арсенал ще посрещне КПР. Ние ще насочим вниманието на нашите читатели към втората среща, в която хората на Хари Реднап ще се опитат да спечелят първите си точки през сезона.

Арсенал и КПР преследват различни цели през сезона. "Артилеристите" не мислят за титлата, но се надяват отново да заемат място в Голямата четворка, даващо право на участие в Шампионска лига. Последната среща на тима обаче донесе малко радост за феновете на отбора. Възпитаниците на Венгер, които имаха само две голови атаки срещу Ливърпул, изпуснаха победата на "Анфийлд", допускайки гол в седмата минута на добавеното време. Трябва да кажем, че една от причината това да се случи е в грешните ходове на Арсен Венгер и опитите да бъде запазена крехката преднина - нещо, което на Острова се наказва. Равенството с мърсисайдци леко развали добрите впечатления, които Арсенал остави с отличните си победи над Галатасарай в Шампионска лига и над Нюкасъл, както и това, че позволи на четвъртия Уест Хем да се отдалечи на четири точки от "артилеристите".

Задачата на Куинс Парк Рейнджърс през този сезон ще бъде да запази мястото си в елита. Съдейки по играта, която демонстрират подчинените на Хари Реднап, отборът не заслужава да отпадне - феновете стават свидетели на открит, атакуващ футбол, с пресиране на съперника в средата на терена. Впрочем, много различно изглежда КПР у дома си и навън, което никой не може да обясни. На "Лофтус Роад" "рейнджърите" са без загуба в последните си пет мача, четири от които бяха спечелени. Преди седмица КПР прояви своите най-добри качества при домакинството си на УБА. Лондончани допуснаха два гола, но след това проявиха характер и спечелиха двубоя с резултат 3:2, като огромен принос за успеха има Чарли Остин, който оформи хеттрик. А както казахме, навън нещата, меко казано, изглеждат трагични - КПР е единственият тим от английския елит, който загуби всичките си двубои.

При домакините се забелязва значително изпразване на лазарета. Томаш Росицки и Яя Саного са достъпни за мача, в най-скоро време в строя ще се завърнат Ектор Белерини и Лоран Кошчелни. Френският наставник продължава да очаква оздравяването на Аарън Рамзи, Месут Йозил, Микел Артета и Джак Уилшър.

Относно гостите, защитникът Сук-Йон получи травма на глезена. Също така Хари Реднап продължава да не разчита на Сандро Раниери, Адел Таарабт и Алехандро Флорин.

Арсенал е губел на собствен терен от КПР, но това се е случило през далечната 1994 година. След това "артилеристите" три пъти са постигали домакински победи, като във всичките случаи Арсенал е запазвал суха вратата си. В този смисъл мачът е любопитен за почитателите на залозите - с оглед на това, че атаката на КПР изглежда уверена, нашият съвет е да се обърне внимание на залога, че гостите ще отбележат гол.

Ако вероятността Арсенал да не допусне гол е много малка, то относно победителя в мача не трябва да има никакви съмнения. "Артилеристите" са по-класния тим, а и КПР е много лош гост, което предполага, че домакините ще постигнат комфортна победа с поне два гола разлика.

Прогноза: Арсенал - КПР 3:1


Последни 5 изиграни срещи:

Арсенал:

03 декември Арсенал - Саутхемптън 1:0 (Висша лига)
06 декември Стоук Сити - Арсенал 3:2 (Висша лига)
09 декември Галатасарай - Арсенал 1:4 (Шампионска лига)
13 декември Арсенал - Нюкасъл 4:1 (Висша лига)
21 декември Ливърпул - Арсенал 2:2 (Висша лига)

КПР:

29 ноември КПР - Лестър 3:2 (Висша лига)
02 декември Суонзи - КПР 2:0 (Висша лига)
06 декември КПР - Бърнли 2:0 (Висша лига)
15 декември Евертън - КПР 3:1 (Висша лига)
20 декември КПР - Уест Бромич 3:2 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Арсенал - КПР

51 срещи
22 победи за Арсенал
14 равенства
15 победи за КПР
Голова Разлика: 65:48 за Арсенал

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
160